Hiihdon MM

Niskanen jäi kuninkuusmatkan loppukirissä muiden jalkoihin, joten Suomen MM-saldona oli yksinäinen hopea

EPA/ANTONIO BAT
Iivo Niskasesta ei ollut kypsyttämään vastustajiaan miesten 50 kilometrin yhteislähdössä.
Iivo Niskasesta ei ollut kypsyttämään vastustajiaan miesten 50 kilometrin yhteislähdössä.

Suomi jäi ilman henkilökohtaisia mitaleja Planican MM-hiihdoissa. Se ratkesi muutama sata metriä ennen miesten 50 kilometrin perinteisen yhteislähdön loppua, kun Iivo Niskanen ei pystynyt vastaamaan kilpakumppaneidensa kiriin.

Niskanen teki iskunsa tasan kolme kilometriä ennen loppua ja yritti pudottaa kovemman kirin kilpailijoitaan, mutta muut pystyivät vastaamaan varsin hyvin suomalaisen ratkaisuun.

– Olin vähän liian ylimielinen siihen loppuun. Luulin, että riittää lyhyempi isku kuten viestissä ja varmistan sillä tavalla mitalia, pettynyt Niskanen totesi Ylen haastattelussa.

Suomen ykköshiihtäjä oli pettynyt omaan taktiikkaansa, sillä hän koki kilpailleensa liikaa muiden taktiikoiden ehdoilla.

– Jäi vähän kudit piippuun, eikä tullut hyödynnettyä pitkässä nousssa omia vahvuuksia. Jos jotakin voisin tehdä uudelleen, niin olisin lähtenyt 2–3 kiekkaa aiemmin, Niskanen totesi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Suomalainen oli lopulta kuninkuusmatkan kisassa kuudes. Kirissä selkeästi vahvin oli Norjan Pål Golberg, joka kesytti maanmiehensä Johannes Kläbon loppusuoralla.

Norjalaiskaksikko putsasi palkintopöydän kisoissa, sillä Golbergin saldona oli kolme kultaa ja yksi hopea ja Kläbon kolme kultaa ja kaksi hopeaa.

Pronssille ylsi Ruotsin William Poromaa ennen Calle Halfvarssonia.

Kärkijoukko karsiutui noin 30 kilometrin kohdalla reilun kymmenen miehen suuruiseksi.

Muille suomalaisille päivä oli surkea. Perttu Hyvärinen jäi jo hyvissä ajoin pääjoukosta ja kierteli tervehtimässä yleisöä ennen kuin lopulta keskeytti. Ville Ahonen otti numerolapun yltään hieman myöhemmin ja Ristomatti Hakola hiihteli jälkijoukoissa sijalle 33.

Suomen ainoaksi mitaliksi Planican kisoissa jäi miesten viestihopea.