Jääkiekko

JYP peittosi kesyn HIFK:n

JYP teki ison ryhtiliikkeen jääkiekon Liigassa perjantaina, kun HIFK kellistyi Jyväskylässä maalein 2–0 (2–0, 0–0, 0–0).

Tampereella Ilvestä vastaan aiemmin viikolla rajusti kompuroinut sarjanelonen JYP oli perjantaina omaa luokkaansa, eikä jättänyt HIFK:lle mahdollisuuksia.

JYP ratkaisi taiston jo avauserässä, kun joukkue laukoi kaksi makoisaa ylivoimaosumaa. Ensimmäisen viimeisteli maalin edestä kapteeni Eric Perrin ja toisen laukoi viivasta Kristan Näkyvä.

Kotijoukkueen tyrmäysalun jälkeen HIFK-luotsi Raimo Summanen herätteli joukkuetta maalivahdin vaihdolla, mutta sekään ei auttanut. JYP hallitsi myös kahta viimeistä erää, eikä päästänyt vieraitaan enää peliin mukaan.

– Olihan tämä meille kasvojenpesun paikka. Joukkue kyllä teki sen mitä vaadittiin. Tänään väännettiin ja käännettiin kovaa. Olen tosi ylpeä joukkueesta, JYPin käskyttäjä Marko Virtanen totesi.

HIFK sai ottelussa rajua jobinpostia, kun kesken taiston koppiin luistelivat avainpelaajat Toni Söderholm ja Juuso Puustinen.

– Meillä oli päivä, jolloin olisi voinut jäädä kotiin sänkyyn. Söderholmilta meni pikkurilli, ja hän on nyt varmaan leikkauksessa. Puustiselta taas meni ranne, ja se saattaa olla pitkäkin juttu, Summanen sanoi.

TS–STT