Urheilu

Katajan vuoro kurittaa Pyrintöä

Korisliigaa johtava Tampereen Pyrintö kärsi perjantaina toisen peräkkäisen tappion, kun kolmantena oleva Joensuun Kataja kaatoi Pyrinnön ensi kertaa tällä kaudella 91-79 (42-40).

Peli eteni Joensuussa lähes koko ajan niukassa kotijohdossa. Ratkaiseva ero syntyi päätösjakson alussa, kun Kataja kasvatti viiden pisteen johtonsa 81-65 -tilanteeseen. Tuon jälkeen Pyrintö ei löytänyt enää kirivaihdetta.

- Saimme puoliajan jälkeen puolustuksemme tiiviimmäksi. Neljännen jakson alussa onnistuimme pysäyttämään Pyrinnöltä pallon liikettä ja samalla löysimme hyökkäyspäässämme hienosti vapaita paikkoja, selvitti Katajan valmentaja Petri Jaakkola.

Katajan tehokkaimpia olivat Alex Wesby 21:llä ja Jared Newson 18 pisteellä. Damon Williams ja Antero Lehto heittivät Pyrinnölle 17 pistettä.

KTP vahva kotona

Neljäntenä oleva KTP jatkoi vahvoja kotipelejään voitettuaan Namika Lahden 79-66 (31-30).

Vain kaksi kotipeliä tällä kaudella hävinnyt KTP johti läpi pelin ja alkoi tehdä eroa kolmannella jaksolla. Viimeisellä neljänneksellä Namika ei päässyt kymmentä pistettä lähemmäs.

Chris Owens pussitti kotkalaisille 16 pistettä ja Jukka Matinen 15. Namikasta pääsivät yli kymmenen pisteen vain Robert Arnold 17:llä ja Dan Oppland 16 pisteellä.