Jääkiekko

TPS sopimukseen kahden puolustajan kanssa – "Olemme edelleen valmiina reagoimaan pelaajamarkkinoilla"

LENNART HOLMBERG
TPS:n uudet puolustajat ovat mukana turkulaisten kokoonpanossa viikon kahdessa vierasottelussa Jukureita ja SaiPaa vastaan. (kuvituskuva)
TPS:n uudet puolustajat ovat mukana turkulaisten kokoonpanossa viikon kahdessa vierasottelussa Jukureita ja SaiPaa vastaan. (kuvituskuva)

Tasaisessa Liigassa seitsemännellä sijalla majailevan Turun Palloseuran rivit kasvavat ainakin hetkeksi kahdella puolustajalla. TPS kertoi maanantaina solmineensa sopimukset Taneli Ronkaisen ja Olli Vanttajan kanssa.

27-vuotias Ronkainen liittyy Palloseuraan Oulun Kärpistä loppukauden mittaisella lainasopimuksella. 183-senttinen ja 79-kiloinen Ronkainen on ollut tällä kaudella todellinen kiertolainen, sillä hän on pelannut Liigaa jo Kärpissä, Lahden Pelicansissa sekä Lappeenrannan SaiPassa. Yhteensä Ronkaiselta löytyy Liiga-kokemusta 272 runkosarjaottelun verran.

Ronkainen oli voittamassa TPS-puolustaja Teemu Kivihalmeen kanssa Suomen mestaruutta Kärppien paidassa keväällä 2018.

Neljä vuotta nuorempi Vanttaja on puolestaan Vaasan Sportin sopimuspelaaja. Tällä kaudella 182-senttinen ja 75-kiloinen puolustaja on pelannut neljä ottelua Mestiksen Tuton riveissä lainalla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vanttajan vuokrasopimus on voimassa helmikuun 15. päivään saakka, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan loppukauden osalta.

– Puolustuspäässä on tällä hetkellä tarvetta leveydelle, jota Ronkainen ja Vanttaja joukkueeseen osaltaan tuovat. Olemme edelleen valmiina reagoimaan pelaajamarkkinoilla helmikuun 15. päivän siirtorajan puitteissa, kertoo HC TPS:n urheilujohtaja Rauli Urama seuran tiedotteessa.

Tuore puolustajakaksikko matkustaa TPS:n kanssa tiistaina vieraskiertueelle Mikkeliin ja Lappeenrantaan. TPS pelaa tällä viikolla keskiviikkona Jukureita vastaan ja perjantaina Liigan jumboryhmä SaiPan vieraana.