Moottoriurheilu

Hännisen debyytti tehdaskuskina Ruotsin lumilla

Thierry Neuville ja Juho Hänninen ajavat ensi viikolla Hyundain i20 WRC-autoja Ruotsin MM-rallissa. Korealaistiimi on valmistautunut lumisiin haasteisiin jo joulukuussa viiden päivän testillä Rovaniemellä.

Siellä Neuville ja Hänninen ajoivat Hyundaita ensi kerra lumesssa.

– Ruotsin ralli tarjoaa meille seuraavan tilaisuuden kehittää autoamme ja kerätä arvokasta palautetta sekä dataa. Ruotsi on spesiaalikisa monessa mielessä. Meidän on huolehdittava, että auto toimii kylmässä kelissä ja erityisesti tieoloissa missä moottorin kierrosluvut eivät ole korkeat. Lisäksi on säädöt on saatava sellaisiksi, että vetopitoa ja vakautta tulee mahdollisimman paljon, tallipäällikkö Michel Nandan taustoitti.

Hyundailla paljon testannut Hänninen pääsee nyt tekemään kisadebyyttinsä uudessa tiimissään. Hän on ajanut Ruotsin rallin neljä kertaa aiemmin ja viime vuoden kuudes sija on hänen paras tuloksensa WRC-tasolla.

– Olen hyvin ylpeä mahdollisuudesta ajaa Hyundaille tämä ralli. Oli suuri kunnia jo viime toukokuussa ajaa auton ensimmäinen testi. Ajan nyt ensi kerran tehdastiimissä, ja muistan varmuudella tämän rallin kauan. Ruotsi kuuluu suosikkeihini. Suomalaiselle ajaminen lumessa on luonnollista, joten tietysti tavoitteena on hyvä tulos, Hänninen linjaili.

Turun Sanomat, Alzenau