F1

Mercedeksen viestin tarkoitus estää Schumacherin unohtamista

Michael Schumacherin kohtalo puhuttaa Jerezin testivarikolla.

Ranskalaislehti L’Equipe kirjoitti, että yritykset saksalaistähden herättämiseksi koomasta on aloitettu Grenoblen sairaalassa. Schumacherin entiset kilpatallit Mercedes ja Ferrari puolestaan ajavat testejä auton kyljessä hyvin näkyvillä kannustusviesteillä kuljettajalleen.

’’Jatka taistelua Michael’’, lukee uuden Mercedeksen katteessa, kun uudessa Ferrarissa lukee ’’Forza Michael’’.

Mercedeksen johtoportaaseen kuuluva entinen Ferrarin maailmanmestari Niki Lauda taisteli itsekin hengestään vakavan onnettomuuden jälkeen Nürburgringillä 1976.

– Tilanteeni oli kuitenkin täysin toinen kuin Michaelilla parhaillaan. Taistelin elämästäni kolmen päivän ajan, mutta olin koko ajan tajuissani, ja tiesin, mitä tapahtui. Sen jälkeen pystyin keskittymään paranemiseen, Lauda taustoitti.

– Michaelia on pidetty koomassa hänen onnettomuudestaan asti. Kysymys on siitä, koska herättäminen siitä voidaan aloittaa. Tarvitaan aikaa, ja kaikkien on pysyttävä kärsivällisinä. Voimme vain toivoa parasta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tähän autostamme välittyvään viestiin on yksi syy. Kun uusi kausi on alkamassa, pelkäsimme, että ihmiset ovat unohtamassa Michaelin. Tämä maailma on sellainen. Ferrari-fanitkin ymmärsivät Michaelin taidot seitsemän maailmanmestaruuden myötä, vaikka eivät ihmisenä häntä kunnioittaneetkaan. Tällainen onnettomuus on sitten tuonut inhimilliset puolet pääosaan, Lauda selvitti.

Keskiviikkona Mercedestä testannut Nico Rosberg alleviivasi autonsa viestiä.

– Jatka taistelua Michael, juuri niin ajattelen itsekin. Rukoilen joka päivä, että hän paranee.

Ferrarilla tv-ringissä Kimi Räikköseltä kysyttiin kommenttia Schumacherista.

– En tiedä siitä mitään muuta kuin mitä olen lehdistä nähnyt. Tietysti se on hyvin ikävä juttu, mutta en halua kommentoida. Mielestäni on parasta kunnioittaa hänen ja hänen perheensä yksityisyyttä tällaisena hetkenä.

Vettel rukoilee
ihmeparannusta

Maailmanmestari Sebastian Vettel on tavallaan Schumacherin perintöprinssinä F1-ratojen valtias. Myös häneltä kysyttiin kommenttia saksalaistragediaan.

– Olen yhtä järkyttynyt kuin kaikki muutkin. Olen tuntenut hänet kauan, ja seurannut hänen kisojaan koko ikäni. Kun hän palasi F1-kisoihin, opin tuntemaan hänet paremmin ja ystävystyimme. Emme pitäneet jatkuvasti yhteyttä, mutta puhuimme säännöllisesti.

– Kun aluksi kuulin onnettomuudesta, en ajatellut, että se olisi ollut niin paha. Rukoilen ja toivon, että ihme tapahtuu, ja Michael palaa sellaisena kuin olikin, Vettel virkkoi.

Turun Sanomat, Jerez de la Frontera

HEIKKI KULTA