Urheilu

Bisons ja Pyrintö kärsivät vierastappion

Korisliigan sarjataulukossa kymmenen pisteen päähän muista karanneet Loimaan Bisons ja Tampereen Pyrintö karahtivat keskiviikkokierroksella tappioihin.

Namika Lahti käytti kotipelissään hyväkseen Bisonsin vajaalukuisuutta ja otti selvän voiton 90–68 (41–32). Lapuan Korikobrat paranteli puolestaan asemiaan sarjan peräpäässä yllätettyään kotipelissään Pyrinnön 92–89 (45–49).

Bisons putosi Lahdessa isäntien kyydistä toisen neljänneksen lopulla, kun johto kasvoi 13 pisteeseen. Tauon jälkeen Bisons ei päässyt enää kymmentä pistettä lähemmäs, ja päätösjakson alussa eroa oli jo ratkaisevasti 20 pistettä.

– Alku oli sekava, mutta kolmannella jaksolla onnistuimme etenkin puolustuksessa. Meiltä löytyi tällä kertaa vaihtopenkiltäkin enemmän virtaa kuin Bisonsilta, kertoi Namikan valmentaja Ilkka Palviainen.

Namikan amerikkalaistrio teki 61 pistettä Bisonsin kahden amerikkalaisen jäätyä yhteensä kuuteen pisteeseen. Robert Arnold teki voittajille 24 ja Storm Warren 22 pistettä.

Bisonsin paras pistemies Tuukka Kotti päätyi 16 pisteeseen. Bisonsilta puuttuivat kauden paras pistemies John Williamson sekä maajoukkuetakamiehet Mikko Koivisto ja Antto Nikkarinen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lapuan urheilutalosta on tullut Korisliigan kärkijoukkueille tukala paikka, sillä Pyrinnöstä tuli nyt kärkinelikon kolmas joukkue, joka on kuukauden kuluessa käynyt siellä häviämässä.

Tasainen peli ratkesi viimeisellä minuutilla Korikobrien noustua 87–87 -numeroista 92–87-lukemiin Kyle Foggin vapaaheitoilla ja Cedric Latimerin kolmosella. Pyrintö ei ehtinyt tehdä kuin yhden kavennuskorin.

14 kolmen pisteen koria upottaneen Korikobrien tehotrioon nousivat Fogg 24:llä, Jesse Perry 23:lla ja Lawrence Kinnard 21 pisteellä. Pyrinnölle ei riittänyt konkari Damon Williamsin komea 32 pisteen ja 14 levypallon saalis.

Vilpas taas vahva kotona

Yhtä vaille kaikki kauden voittonsa kotipeleistä ottanut Salon Vilpas jatkoi kotivoittoja vakuuttavasti kukistettuaan Kouvot 96–71 (48–27). Peli ratkesi kolmannella jaksolla, jonka päätteeksi Vilpas johti jo loppunumeroiden verran 25 pisteellä.

Shawn Atupem teki Vilppaalle 23 ja Marcus Relphorde 19 pistettä. Kouvojen tehokkaimpia olivat Alexander Madsen 18:lla ja Matthew Gibson 15 pisteellä.

Namika Lappeenranta painui kohti liigan peräpäättä, kun Kauhajoen Karhu haki vierasvoiton 80–73 (41–34).

Peli eteni vierasjohdossa, mutta Namika käväisi pisteen edellä puolitoista minuuttia ennen loppua. Karhu vei sen jälkeen loppupelin puhtaasti 8–0.

Andre Williamson heitti Karhulle 22 ja Jussi Eskola 17 pistettä. Kotijoukkueen tehokkaimpia olivat Todd Brown 24:llä ja Brandon McKnight 17 pisteellä.

TS–STT