F1

Bottas nautiskeli juonikkaalla Williamsilla

Valtteri Bottaksen testiajo Williamsilla onnistui hyvin. Auto vaikutti kohtuullisen luotettavalta, vauhdikkaalta ja luonteeltaan säyseältä. Bottas oli testirupeamansa päätteeksi F1-testien kolmanneksi nopein.

– Kehityimme koko ajan. Oli upeaa ajaa, kun onnistuimme parantamaan jotain asiaa jokaisella ajorupeamalla, Bottas iloitsi.

Kuljettajat luonnehtivat uusia turboahdettuja formula 1 -autoja varsin juonikkaiksi. Ajaminen niillä on haasteellista, mutta samalla mielenkiintoista.

– Näitä autoja on hieman vaikeampi ajaa kuin viime vuoden autoja. Se johtuu moottorien suuremmasta väännöstä ja siitä, miten tehot siirtyvät pyöriin. Kaasujalan kanssa pitää olla erityisen tarkkana, jos on märkää ja liukasti, Bottas kuvasi kokemusta.

– Mutta minä todella nautin kokemuksesta. Tätä autoa on hieno ajaa, ja moottorien voima tuntuu upealta.

Kahtena ensimmäisenä testipäivänä F1-tallit lähinnä tutustuivat autojen uuteen tekniikkaan. Varsinainen säätötyö on vielä edessä.

– Opimme todella paljon jo näinä ensimmäisinä testipäivinä. Nyt on tärkeintä saada mahdollisimman paljon kierroksia kasaan ja varmistaa, että auto on luotettava. Onhan luotettavuus ehkä keskeisin asia kauden ensimmäisissä kilpailuissa.

Turun Sanomat, Jerez

STT