F1

Ongelmavyyhti Renaultin talleissa

Red Bullin Sebastian Vettel ei ole saanut toivotusti testikierroksia. AFP/Jorge Guerrero
Red Bullin Sebastian Vettel ei ole saanut toivotusti testikierroksia. AFP/Jorge Guerrero

Renaultin leirissä ei Jerezin testeissä hymyillä.

Kun talvitestien toisena päivänä Mercedeksen ja Ferrarin autot keräsivät jo kohtuullisesti kierroksia, ranskalaismoottoreita käyttävät Red Bull, Toro Rosso ja Caterham tuskailivat uusien elektroniikkasysteemiensä kimpussa.

Kun testipäivää oli jäljellä kolme tuntia, Red Bullilla Sebastian Vettel oli saanut ajetuksi kahdeksan kierrosta, Caterhamin Marcus Ericsson yhden kierroksen ja Toro Rosson Daniil Kvjat ei lainkaan.

Mercedes ja Ferrari hyötyvät varmasti jossain määrin siitä, että koko paketti on rakennettu saman katon alla tehtaalla. Renault pääsi eloon vasta Toro Rosson sisäänajossa.

Talvitesteissä tiimeillä on yhteensä vain 12 ajopäivää. Jos Renault ei pysty ratkaisemaan ongelmaansa nopeasti, sen Jerezin kierrosmäärät jäävät minimiin.

Keskiviikkona aamujakso meni sadekelin rengastestin merkeissä. Öisen sateen jälkeen rataa kasteltiin keinotekoisesti 48000 litralla vettä. Keskipäivällä pilvet hajaantuivat ja aurinko sekä tuuli kuivattivat radan nopeasti, joten loppupäivä pystyttiin testaamaan slicksrenkailla.

Turun Sanomat, Jerez

HEIKKI KULTA