F1

Räikkösen selkä kestää kovankin rääkin

Kimi Räikkösen selkä näyttäisi kestävän tulevan kauden rääkin. AFP/Jorge Guerrero
Kimi Räikkösen selkä näyttäisi kestävän tulevan kauden rääkin. AFP/Jorge Guerrero

Kimi Räikkösen selkä on taas kunnossa – ja Ferrarin suomalaiskuski on valmis siihen rajuun rääkkiin, jonka Ferrarin testityössä on edessä ennen Australian MM-avausta.

– Selkä on ok. Ainakaan nyt ensimmäisenä ajopäivänä siinä ei ilmennyt mitään pulmia. Enkä odota niitä tulevankaan. Vaikka mistä sitä tietää, mitä joskus tulevaisuudessa voi sattua, Räikkönen kuittasi kysymyksen 14. marraskuuta leikatusta selästään.

Räikkönen on pystynyt harjoittelemaan normaalisti joulukuun lopusta lähtien.

Millainen oli sitten suomalaiskuskin ensimmäinen vaikutelma uuden turboajan ensimmäisestä Ferrarista?

– Suurin haaste siinä on saada kaikki uudet osat toimimaan siten kuin haluamme, saada moottori ja elektroniikkapuoli toimimaan yhdessä. Kaikki nuo pienet yksityiskohdat tekevät tästä paljon hankalampaa kuin mihin olemme tottuneet.

– Ajamisen puolesta en kyllä usko, että se olisi hirveän paljon erilaista. Tosin nyt oli vasta ensimmäinen päivä uusilla osilla. Ottaa aikansa saada kaikki vauhtiin. On pitkä tie edessä, paljon työtä, mutta me olemme siitä tietoisia. Halusimme tehdä vähän enemmän aamulla, mutta kaiken kaikkiaan avauspäiväksi tämä ei ollut huono, Räikkönen linjaili.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Räikkönen oli päivän nopein, mutta jäi liki kymmenen sekuntia Felipe Massan nimiin viime talvena kirjatusta Jerezin kärkiajasta.

Kuinka kovaa vedit?

– Kierrosajat eivät merkitse mitään. Olemme vasta oppimassa uutta autoa, ja ajamme sitä niin paljon kuin pystymme. Bahrainissa toivottavasti näemme jo jotain sen vauhdistakin. Ei ole väliä, mitä viime vuonna täällä tapahtui. Nyt on täysin uusi pallopeli kaikilla.

Entä uusi elektroniikka?

– Kunhan kaikki toimii, ihannetilassa olisi vähemmän nappuloita hoidettavana. Nyt alussa ei ollut aikaa saada kaikkea niin kuin halusimme. Mutta se on sama kaikille. Mielestäni olemme ok tällä aloituksella ja tiedämme suunnan, mihin haluamme mennä. Töitä on paljon, se on varmaa, mutta se on normaalia tässä kohtaa vuotta.

Moottorien ääni on nyt huomattavan vaimea aiempaan verrattuna.

– Ei ole syytä puhua siitä. Säännöt ovat, mitä ovat ja tiimit rakentavat autot sääntöjen mukaan. Siksi on turha valittaa äänestä tai muustakaan. Ei se meistä johdu, vaan säännöistä, Räikkönen tuumaili.

Turun Sanomat, Jerez

HEIKKI KULTA