F1

Samalla ajamisella Vettel ei voita kymmenettä perättäistä kisaa

Sebastian Vettel voitti kauden 19 kisasta 13. AFP/Nicolas Asfouri
Sebastian Vettel voitti kauden 19 kisasta 13. AFP/Nicolas Asfouri

Maailmanmestari Sebastian Vettel on voittanut yhdeksän viimeisintä Grand Prix -kisaa. Kymmenettä ei sitten tule ainakaan ajamalla samalla lailla kuin viime vuoden lopussa.

– Jatkamalla samalla ajamisella ei pääse maaliin asti, Vettel kuittasi lähtökohdat tiistaina keskipäivällä Red Bullin lehdistötilaisuudessa.

– Meistä jokaisen täytyy sopeuttaa ajotyylimme uusiin teknisiin haasteisiin. Nyt pitää säästää polttoainetta, eikä tehoja voi käyttää enää samalla lailla.

– Ajan myötä näemme, miten se vaikuttaa voimasuhteisiin – hyötyykö joku kuljettaja ajotyylin muutoksesta ja kärsinkö minä siitä?

Vettel vaihtoi ensimmäiset ajovuorot uudelle RB10-autolle, vaikka yleensä on jättänyt ensimmäiset päivät tallikaverin huoleksi.

Nyt riskinä on, että uudet osat eivät kestä ja Vettel halusi varmistaa, että ainakin hän pääsee autoon, kun otti avauspäivän itselleen.

Vielä keskipäivään mennessä Red Bull ei ollut käynyt lainkaan radalla.

Uusien V6-turbomoottorien äänet eivät ole hurmanneet ketään varikolla. Viime vuosien ärhäkkyys on hävinnyt V8-koneiden myötä.

Mieluummin V10
kuin turbomoottori

Vetteliltä kysyttiin, mitä mieltä hän on uusista moottoreista.

– Rakastin V8-ääntä. Jos olisin saanut valita, olisin mennyt mieluummin takaisin V10-suuntaan kuin näihin moottoreihin, Vettel vastasi.

Uudesta tallikaveristaan Daniel Ricciardosta Vettel tuskin saa vastusta.

– Häneltä kestää aikansa päästä sisälle tiimiin, vaikka hän onkin tavallaan samaa perhettä ja tuntee paljon väkeä tallista käytyään viime vuosina usein ajamassa simulaattorilla tehtaalla, Vettel aprikoi.

Turun Sanomat, Jerez

HEIKKI KULTA