Urheilu

Joensuu teki voitto-osuman Edmontonille

Edmonton Oilersin hyökkääjä Jesse Joensuu on ensimmäistä kertaa tällä kaudella orastavassa tehopisteputkessa. Joensuu teki Oilersille voittomaalin, kun joukkue voitti Vancouverin Canucksin NHL-jääkiekkoliigan vierasottelussaan maalein 4-2.

Porilaishyökkääjä on tehnyt kauden neljästä tehopisteestään (3+1) kaksi (1+1) kahdessa viime ottelussa. Samalla Edmonton on kuuden ottelun tappioputken jälkeen saanut kaksi voittoa peräkkäin, mutta asema länsilohkon jumbona on yhä tukeva.

Joensuu teki ottelun voittomaalin kolmannen erän kolmannella minuutilla. Vancouver-puolustuksen merkkausvirhe jätti hänet vapaaksi maalin eteen, ja laukaus suoraan Ryan Smythin syötöstä livahti jäänuoliaisena sisään.

Edmontonin muut maalit syntyivät David Perronin mailasta. Hattutempun ansiosta Perronilla on tältä kaudelta koossa 22 maalia.

Lehtonen nujerrettiin tuurimaalilla

Dallasissa nähtiin Suomen ja Venäjän olympiamaalivahtien kohtaaminen. Suomen todennäköisen varavahdin Kari Lehtosen ja Venäjän ykköstorjujaksi ennakoidun Semjon Varlamovin mittelössä vahvempi oli Varlamov, joka torjui 41 kertaa ja johdatti Coloradon 4-3-vierasvoittoon. Lehtoselle kertyi 17 torjuntaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Varlamov taitaa Dallasin kaatamisen. Hänellä on keskinäisistä otteluista nyt neljä voittoa putkeen.

Coloradon voittomaalissa oli kosolti onnea mukana. Alex Tanguayn syöttö kimposi Dallas-puolustajan luistimesta ohi Lehtosen.

- Se ei ollut kaunis maali, mutta näitä sattuu, Tanguay totesi NHL:n verkkosivuilla.

Kalifornialaisjoukkueiden Los Angeles Kingsin ja San Jose Sharksin kohtaamisessa katkottiin pitkiä putkia. Kings päätti viiden ottelun tappiosarjansa ja Sharks kuuden ottelun voittoputkensa, kun Anze Kopitarin maali riitti Kingsille 1-0-vierasvoittoon. Maalivahti Jonathan Quickin nollapeliin mahtui 23 torjuntaa.

- Meidän piti saada syöksy katkaistua. Quickie pelasi ehjästi ja antoi meille mahdollisuudet voittoon, Kopitar sanoi.