Urheilu

Bergenheim loi alkutahdit Floridan taisteluvoitolle

Sean Bergenheim teki maalin ja valittiin ottelun tähdistöön, kun Florida Panthers väänsi voittomaalitaistoon venyneessä NHL-ottelussa 5-4-vierasvoiton Detroit Red Wingsistä.

- Siellä oli aika monta juttua, jota ei tehty oikein, mutta saatiin kaksi pistettä sisukkaalla pelillä, Panthers-valmentaja Peter Horachek sanoi.

Bergenheimin kauden 12. maali vei Floridan 1-0-johdossa toiseen erään, jossa ottelua tahditti Red Wings. Gustav Nyquist, Daniel Alfredsson ja ylivoimalla onnistunut Riley Sheahan veivasivat kotijoukkueen 3-1-karkumatkalle.

Panthersin Jesse Winchester teki kavennusmaalin kolmannen erän alussa, mutta Red Wings venyi Tomas Tatarin osumalla uudelleen kahden maalin johtoon. Panthers vastasi kirimällä 4-4:ään Drew Shoren sekä alivoimalla onnistuneen Brad Boyesin maaleilla.

Kun jatkoaika ei tuonut tulosta, Nick Bjugstadin onnistuminen voittomaalitaistossa käänsi ottelun Floridalle.

- Olisi ansaittu voitto tästä pelistä, mutta ei pelattu loppuun asti. Ottelu kestää 60 minuuttia. Ei voi lopettaa 55 minuutin jälkeen ja antaa vastustajan voittaa, Red Wingsin Tatar manasi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tim Thomas torjui Floridalle 26 laukausta ja piti nollan voittomaalitaistossa.

Joensuu avitti Oilersia voittoon

Antoine Vermetten hattutemppu kantoi Phoenix Coyotesin jatkoajalle Vancouverissa. Voitto jäi silti kotijoukkueelle. Canuksin Kevin Bieksan ottelun toinen maali päätti taiston jatkoajalla ajassa 62.15. Lauri Korpikoski syötti Vermetten alivoimalla tekemän 2-2-osuman toisessa erässä.

Jesse Joensuu oli katkaisemassa länsilohkon hännillä rämpivän Edmonton Oilersin kuuden tappion sarjaa. Oilersin Ryan Smyth, Justin Schultz, Jordan Eberle ja Ryan Nugent-Hopkins kokosivat kukin tehot 1+1, kun Oilers peittosi Nashvillen 5-1. Joensuu syötti Schultzin 1-0-maalin.

- Hienoa, että päästiin johtoon heti alussa. Oltiin avauserässä niskan päällä koko ajan, Smyth totesi ESPN:lle.

Chicago Blackhawks kärsi kolmannen perättäisen tappionsa hävittyään vieraissa Winnipeg Jetsille 1-3. Kotijoukkueen sankari oli Jetsin maalivahti Al Montoya. Hän torjui 34 laukausta ja tylsytti terän Blackhawksin voittotoiveilta.

Jets ratkaisi ottelun päätöserässä kahdella Blake Wheelerin sekä yhdellä Andrew Laddin maalilla.