F1

Schumacherin tila yhä kriittinen

Hiihto-onnettomuudessa loukkaantunutta Michael Schumacheria hoitavat lääkärit kertoivat entisen formulamestarin kunnon kohentuneen maanantai-illan ja tiistain aikana. Lääkärit korostivat silti, että hänen tilansa on edelleen kriittinen.

Lääkärit kertoivat tehneensä Schumacherille toisen leikkauksen maanantaina. Leikkauksessa poistettiin verihyytymä, joka aiheutti aivoihin painetta. Operaatiosta neuvoteltiin ennalta Schumacherin perheen kanssa.

Schumacheria pidetään edelleen koomassa. Lääkärit kuvasivat hänen tilaa edelleen kriittiseksi ja hauraaksi, eivätkä vieläkään antaneet ennustetta paranemisesta.

– Emme voi spekuloida hänen tulevaisuudellaan, Grenoblen yliopistollisen sairaalan ensiapuryhmää johtava Jean-Francois Payen sanoi.

Schumacher sai päävammat sunnuntaina Meribelin hiihtokeskuksessa, kun hän löi merkitsemättömässä laskettelurinteessä kaatuessaan päänsä kiviin. Onnettomuustutkijoita lähellä olevat lähteet kertoivat, että Schumacherin kypärä olisi haljennut iskun voimasta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Bild-lehden tiedon mukaan kypärässä oli paljon verta, kun Schumacher sai ensiapua muutama minuutti onnettomuuden jälkeen.

Schumacherin lähisukulaiset olivat tiistaina edelleen sairaalassa hänen tukenaan, ja maailmalta satoi Saksan valtiojohtoa myöten kannustusviestejä, joissa toivotettiin pikaista ja täydellistä paranemista. Schumacherin entiset F1-kilpakumppanit esittivät rukouksensa ja paranemistoivomuksensa sosiaalisessa mediassa.

Myös Schumacherin entiset F1-kilpatallit Ferrari ja Mercedes lähettivät lajin entiselle supertähdelle terveisensä.

Schumacher viettää perjantaina 45-vuotissyntymäpäiväänsä. Hän on Formula 1 -luokan seitsenkertainen maailmanmestari, ja hänellä on nimissään lajin keskeiset ennätykset. Hän ajoi urallaan 1991–2012 yli 300 kilpailua.

Ensi kerran Schumacher päätti formula-uransa 37-vuotiaana. Vuonna 2010 hän teki paluun radalle ja vetäytyi lajista lopullisesti kauden 2012 päätteeksi.

TS–STT