Urheilu

KalPa haki pisteet sarjajumbo TPS:ltä

Jääkiekkoliigan häntäpään joukkueet TPS ja KalPa näyttivät keskinäisessä ottelussaan, että ne ovat liigassa juuri oikeilla paikoilla. TPS:llä oli alla vierasvoitto Ässistä, mutta joukkueen esitys kotijäällä oli umpisurkea. Pahasti varamiehinen KalPa käytti tilaisuuden hyväkseen lisäten pistetiliään 3-1-voitollaan. KalPan sijoitusta liigan kahdentenatoista pisteet eivät riittäneet kohentamaan.

TPS aloitti aktiivisesti, mutta tehoja ei löytynyt. Kun pari ylivoimaakin meni harakoille, KalPa kiitti ja Joona Harjama, 20, vei kuopiolaiset 1-0-johtoon ensimmäisellä liigamaalillaan. Harjama on lähtöisin Haminasta, mistä hän kolme kautta sitten siirtyi Lappeenrannan kautta Kuopioon. Kalle Kerman ohjasi ylivoimapelissä tilanteeksi 2-0.

- On niitä maalipaikkoja ollut aikaisemminkin, mutta nyt oli tosi kiva onnistua, Harjama sanoi.

- Teimme onnistuneen ryöstöretken. Puolustustaistelumme toi pisteet, mutta tällä kokoonpanolla ei juuri hyökkäyspeliä ole ehditty harjoitella, tunnusti Kuopion valmentaja Jari Laukkanen. Hän kehui aiheesta maalivahti Pekka Tuokkolaa, joka viimeisenä lukkona teki tyhjäksi TPS:n vaisut laukaukset.

- Kun hyökkäyspeli eikä ylivoimapeli toimi, niin aika vaikea on näitä otteluja voittaa, tokaisi TPS:n aika tuskastunut valmentaja Kai Suikkanen.