Jääkiekko

Pelicans ei joutunut tusinajoukkueeksi

Pelicansin tappiosarja katkesi 11 peräkkäishäviön jälkeen, kun lahtelaiset hakivat jääkiekkoliigan voittopisteet SaiPan kotihallista maalein 5–2 (2–1, 1–1, 2–0).

Aiemmin tällä kaudella vain Tapparalle Kisapuistossaan varsinaisella peliajalla hävinnyt SaiPa onnistui maalinteossa ainoastaan ylivoimalla. Edes loppuunmyyty halli (4 825) ei saanut sytytettyä isäntiä tarpeeksi.

– Pakkopeliä lukuun ottamatta pelaamisemme oli tehotonta, harmitteli SaiPa-luotsi Pekka Tirkkonen, joka joutui ottamaan loukkaantuneen maalivahti Jussi Markkasen penkille avauserän jälkeen.

Pelicansin ykkösketjussa jokainen pääsi maalin makuun: Timo Pärssinen (1+1), sentteri Tyler Redenbach (1+2) ja Pavel Rosa (1+1). SaiPa ehti hukata päätöserässä viiden minuutin ylivoiman ja puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimaa, kunnes vieraiden Joel Mustosen liigauran toinen maali ylivoimalla 4–2:een oli liikaa.

– Nyt oli pieni onnikin puolellamme. Jere Myllyniemi (35 torjuntaa) oli maalillamme ehdoton, ja kiekko pomppi meille, hykerteli Pelicansin valmentaja Hannu Aravirta.

TS–STT