Jääkiekko

Karalahdelle mieluinen takautuma HIFK-kaadosta

Jokereiden Ladislav Nagyn laukaus ja ottelun voittomaali uppoaa HIFK:n maalivahti Antti Oren taakse. Lehtikuva/ Jussi Nukari
Jokereiden Ladislav Nagyn laukaus ja ottelun voittomaali uppoaa HIFK:n maalivahti Antti Oren taakse. Lehtikuva/ Jussi Nukari

Jokerit voitti HIFK:n jääkiekon Liigassa 2–1 kolmen ylivoimamaalin ottelussa. Hyvätasoisen, siistin ja vauhdikkaan kamppailun voitto-osuman viimeisteli slovakkihyökkääjä Ladislav Nagy.

Syöttäjinä ratkaisumaalissa kunnostautuivat Ilveksestä pikapestattu Niko Peltola ja 500. liigapelinsä pelannut Jere Karalahti.

– Me puolustimme hyvin, HIFK:lla on paljon tulivoimaa, Karalahti kiteytti.

Karalahden, 38, liigaura alkoi HIFK:ssa syksyllä 1993. Sittemmin hän ehti edustaa Suomessa myös Kärppiä ja Bluesia ennen siirtoaan viime kesänä Jokereihin. Lauantainen kamppailu Nordenskiöldinkadun jäähallissa oli kohutulle puolustajalle tällä tietämin vihoviimeinen.

– Täältä muistuu ensimmäinen liigamaalini, Iiro Järvi syötti sen. Ammuin tyhjiin ja varmistin sillä voiton Jokereista, Karalahti makusteli.

– Näissä paikallismatseissa on ollut erityisarvo, mutta onhan tässä vielä Stadion-peli HIFK:ta vastaan. Eikä sitä tiedä mitä pudotuspeleissä tapahtuu, Karalahti viittasi mahdollisuuteen paikallispeleistä keväällä.

TS–STT