Urheilu

Jauhojärvi kiitti suksiaan yllättävästä kahdeksannesta sijasta

Sami Jauhojärvi antoi ison kiitoksen suksihuollolle siitä, että pystyi aloittamaan maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen tuloksekkaasti. Jauhojärvi oli yllättäen vapaan hiihtotavan prologissa paras suomalainen, vaikka vapaa on tunnetusti hänen huonompi etenemistapansa suksilla.

- Suksi oli tänään loistava. Tästäkin tuloksesta pitkälti kuuluu kiitos huollolle, kahdeksanneksi hiihtänyt Jauhojärvi sanoi 4,5 kilometrin rutistuksen jälkeen.

Jauhojärvi testasi Oberhofissa viittä paria. Keli oli hankala, sillä päivän avanneen naisten kisan aikana satoi rankasti, mutta miesten hiihtoon keli kuivui.

- Kaksi paria oli tasaväkistä, tämä ja vanha luottopari. Saa nähdä, tuleeko tästä uutta luottoparia. Näitä keliolosuhteita ja näin likaista lunta on harvoin maailmancupissa, kärjelle 15,7 hävinnyt Jauhojärvi jutteli.

Muista suomalaisista tekniikkaan keskittynyt Ville Nousiainen hiihti 13:nneksi, Lari Lehtonen 22:nneksi ja perusnahkeaksi hiihtoaan kuvannut Matti Heikkinen 31:nneksi. Joulun alla väsymyksen takia korkean paikan leirin keskeyttänyt Anssi Pentsinen oli 63:s.

Kanada avasi kiertueen kaksoisvoitolla. Alex Harvey ja Devon Kershaw nauttivat hyvistä suksista ja jättivät muut taakseen. Kolmas oli Norjan Chris Jespersen.