Urheilu

Jääkiekon CHL-liigassa 1,5 miljoonaa euroa palkintorahaa

Ensi elokuussa alkavassa jääkiekon Mestarien liigassa eli CHL-liigassa jaetaan palkintorahoja vähintään 1,5 miljoonaa euroa. Liigan hallitukseen kuuluva HIFK:n puheenjohtaja Timo Everi sanoo, että tulot syntyvät markkinointiyhteistyöstä.

Everi palasi maanantaina Berliinistä, jossa sunnuntai-iltana haudattiin vanha seurajoukkueiden European Trophy -turnaus, jonka ensimmäisenä ja viimeisenä suomalaisvoittajana jää historiaan JYP.

Berliinissä täsmennettiin CHL:n yksityiskohtia. Liiga käynnistyy ensi vuoden elokuun 21. päivä 40 joukkueen voimin.

Liigan perustajoukkueita on 26, ja Suomesta näitä A-lisenssin joukkueita ovat HIFK, JYP, KalPa, Kärpät, Tappara ja TPS. Kaikkiaan 12 joukkuetta voi saada B-lisenssin eli kyseeseen voivat tulla kuuden perustajaliigan mestarit ja runkosarjan voittajat, jos ne eivät lukeudu perustajaseuroihin, tai joku muu kansallisessa liigassa menestynyt joukkue.

- Jos Liiga päättyisi niin kuin se on nyt, lähtökohtaisesti myös SaiPa pelaisi europelejä, Everi viittaa lappeenrantalaisjoukkueen sijoitukseen Liigan runkosarjan kolmantena Kärppien ja Tapparan perässä.

CHL voi myöntää myös villejä kortteja kuuden perustajaliigan ulkopuolelta tuleville seuroille. Joukkueita voi CHL:ään myös tulla Tanskasta, Ranskasta, Britanniasta, Norjasta tai Slovakiasta.