Urheilu

Toinen lasku nosti Sandellia yli kymmenen sijaa

Toinen lasku nosti alppihiihtäjä Marcus Sandellia yli kymmenen sijaa Alta Badian suurpujottelussa. Sandell pääsi toiselle kierrokselle viimeisenä eli 30:ntena, mutta oli toisen laskun toiseksi nopein, ja lopputuloksissa 18:s.

Sandell pääsi toiseen laskuun radalle ensimmäisenä. Heti hänen jälkeensä laskenut Norjan Henrik Kristoffersen oli vielä nopeampi, ja nousi sijalle 12.

Voiton vei Itävallan Marcel Hirscher, toinen oli Ranskan Alexis Pinturault ja kolmas Yhdysvaltain Ted Ligety.

Samu Torsti ja Victor Malmström olivat ensimmäiset karsiutujat toiselta kierrokselta. He laskivat täsmälleen saman ajan, jakoivat sijan 31, ja jäivät Sandellista 28 sadasosaa.

Sandell on suurpujottelun maailmancupissa nyt 15. sijalla 74 pisteellä.

Alppihiihtäjä Tanja Poutiainen sinnitteli 22:nneksi Val d'Iseren suurpujottelun maailmancupissa. Ensimmäisen laskun sija 25 nousi toisessa muutaman pykälän kilpasiskojen ulosajojen ansiosta.

Poutiainen myönsi STT:lle puhelimessa toisen laskun jälkeen, että häntä harmittaa kärjestä jääminen. Edessä on nyt joulutauko ja muutama lepopäivä kotimaassa.

Val d'Iseren kisan voitti Liechtensteinin Tina Weirather. Sveitsin Lara Gut oli toinen ja Ruotsin Maria Pietilä-Holmner kolmas.