Urheilu

Kyllönen löysi huippuvireen Asiagossa

Anne Kyllönen on hiihtänyt toiseksi maastohiihdon maailmancupin sprinttikilpailussa Italiassa. Kakkossija oli hänelle uran kolmas maailmancup-laduilla, mutta ensimmäinen tältä kaudelta.

- Tänään oli mieletöntä, kun kroppa toimi niin kuin piti, Kyllönen sanoi puhelimitse STT:lle.

Kajaanilainen Kyllönen on ensimmäinen suomalaisnainen cupin palkintosijalla tällä kaudella. Miehistä Martti Jylhä hiihti viikko sitten sprintin kakkoseksi Davosissa.

- Meillä on täällä vain kaksi huoltomiestä ja kahdeksan urheilijaa, ja huoltomiehet toivoivat palkintosijaa joululahjaksi. Ajattelin, että on pakko päästä podiumille, Kyllönen kertoi.

Asiagon perinteisen hiihtotavan kisassa naisten ykkönen oli Puolan Justyna Kowalczyk. Väkivahva Kowalczyk piti Kyllösen loppusuoralla takanaan, mutta Kyllönen ehti maaliin ennen kolmanneksi tullutta Norjan Maiken Caspersen Fallaa.

Kyllösen huippuvire irtosi viime kaudellakin ennen joulua. Silloin hän murtautui maailman hiihtohuipulle kahdella maailmancupin kakkossijallaan Kanadassa.

Asiagossa Mona-Liisa Malvalehdon ja Aino-Kaisa Saarisen tie katkesi välieriin. Saarinen oli kahdeksas, Malvalehto yhdeksäs.

Miesten sprintissä Jylhä hiihti puolivälieriin, mutta ei yltänyt 12 parhaan välieriin. Hän oli 20:s.

Miesten finaalin voitti Venäjän Nikita Krjukov.