Urheilu

Sutter Calgary Flamesin uusi päävalmentaja

Jääkiekkoliiga NHL:ssä pelaava Calgary Flames on palkannut uudeksi päävalmentajakseen Brent Sutterin. Sutter valmensi viimeiset kaksi vuotta New Jersey Devilsiä, mutta jätti seuran kauden päätteeksi.

Omalla 18 vuoden pelaajaurallaan NHL:ssä Sutter edusti Chicago Blackhawksia ja New York Islandersia, jonka riveissä hän voitti Stanley Cupit 1982 ja 1983.

Devils selviytyi kummallakin Sutterin kaudella pudotuspeleihin, mutta laulukuoro kutsui molemmilla kerroilla heti ensimmäisellä kierroksella. Päättyneellä kaudella Devils saavutti runkosarjassa 51 voittoa, mikä on seuran ennätys.

Flames erotti entisen päävalmentajansa Mike Keenanin toukokuussa, vaikka hänellä oli vielä vuosi jäljellä sopimustaan seuran kanssa. Calgary on tippunut viimeisten neljän kauden ajan pudotuspeleistä ensimmäisellä kierroksella.

Sutterin perhe on yksi NHL:n kuuluisimpia. Brent on yksi kuudesta liigassa pelanneesta Sutterin veljeksestä. Calgaryn organisaatiossa on nyt peräti neljä Sutteria, kun valmentaja-Brentin lisäksi Darryl on seuran toimitusjohtaja, Ron pelaajatarkkailija ja Duane urheilutoimenjohtaja.