F1

Raskaan Vettelin rautaiset eväät

TAKTIIKKANURKKA

Sebastian Vettel on täydellisissä asemissa voittamaan sunnuntain Grand Prix -kisan. Paalumiehellä on kaikkein raskain bensiinilasti koko kärkikymmeniköstä. Vain virhe tai tekninen vika voi estää Red Bullin nuorta tähteä nappaamasta kymmentä pinnaa tästä kisasta.

Kazuki Nakajima starttaa yllättäen viitosruudusta. Hän pysähtyy ensimmäisenä kärkijoukosta tankkaamaan 15 kierroksen kohdalla. Kimi Räikkönen ja Fernando Alonso pysähtynyt kierrosta myöhemmin.

Kumpi tahansa Brawnin kuskeista on huonommissa asemissa, tankkaa 17 kierroksen kohdalla, kuten myös Toyotan Jarno Trulli. Paremmin sijoittunut Brawn käy varikolla 18 kierroksen jälkeen yhdessä Red Bullin Mark Webberin ja Toyotan Timo Glockin kanssa.

Nico Rosbergillä on mahdollisuus ajaa 19-20 kierrosta bensiinikulutuksesta riippuen ja Vettel pysähtyy vasta 21 kierroksen kohdalla.

Näin Red Bullin saksalaistähti tulee varikolle kolme kierrosta pääkilpailijoitaan myöhemmin ja kun uusien kumien kestää jokunen kierros päästä oikeaan toimintalämpöön, jopa mahdollisesti huonolla startillakin Vettelille riittää, että seuraa Barrichelloa ja Webberiä näiden varikkokäyntiin asti. Siinäkin tapauksessa Vettelin voitonsaumat ovat erinomaiset.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jenson Buttonilla startti on avaintekijä. Hän on nyt keskiryhmässä ja hänen taktiikallaan asemat eivät ole fantastiset. Button voi päihittää Nakajiman, mutta sitten pitäisi tehdä riittävä ero Nico Rosbergiin huolehtiakseen siitä, ettei tämä mene ohi ensimmäisillä varikkokäynneillä.

Rosberg pystyy taistelemaan nelostilasta, kun pysähtyy vasta Jarno Trullin ja Buttonin jälkeen. Tallikaverinsa Nico ohittaa, kun tällä on bensiiniä neljä kierrosta vähemmän. Rosbergin täytyy pysyä lähellä tätä kolmikkoa voidakseen hyökätä oikeaan aikaan.

Kimi Räikkönen taktiikka ei taida tarjota suuria mahdollisuuksia sijoituksen parantamiseen. Käytännössä Felipe Massa on paremmissa asemissa kaksi ruutua alempana ja suuremmalla bensiinilastilla. Jokunen pistekin on hyvä tulos Ferrarille tästä kisasta.

Heikki Kovalaisella on 13.ruudussa koko joukon raskain auto ja hän pystyy ajamaan aina 31 kierrokselle asti. Lämpötiloista ja kelistä riippuen Kovalainen voi käyttää vain yhden stopin taktiikkaa ja se voisi nostaa hänet kärkikymppiin, kunhan vain pehmeä kumi kestää kuten McLaren kaavailee.

Silverstone on kuitenkin kisa, jossa yleensä sattuu aina jotain täysin odottamatonta.

Painot

Sebastian Vettel 666,5 kg, Rubens Barrichello 657,5 kg, Mark Webber 659,5 kg, Jarno Trulli 658 kg, Kazuki Nakajima 652,5 kg, Jenson Button 657,5 kg, Nico Rosberg 661,5 kg, Timo Glock 660 kg, Kimi Räikkönen 654 kg, Fernando Alonso 654 kg,

Felipe Massa 675 kg, Robert Kubica 689,5 kg, Heikki Kovalainen 695,5 kg, Nelson Piquet jr 682,5 kg, Nick Heidfeld 665,5 kg, Giancarlo Fisichella 668 kg, Sebastien Bourdais 687,5 kg, Adrian Sutil 692 kg, Lewis Hamilton 666 kg, Sebastien Buemi 672,5 kg.

Silverstone/Luis Vasconcelos