Urheilu

Jukolan viestiä haetaan Mynämäkeen

Suunnistaja, kartta ja kompassi. Kuva: TS/ Tatu Lertola
Suunnistaja, kartta ja kompassi. Kuva: TS/ Tatu Lertola

Mynämäen Suunnistajat ja Liedon Parman suunnistusjaosto saivat perjantaina iloisia uutisia. Seurayhtymä on kelpuutettu hakemaan Jukolan viestin isännyyttä Mynämäkeen vuodelle 2019 tai 2020.

– Jukolan järjestäminen on suunnistajille samanlainen unelma kuin viestin voittaminen. Kokemus on niin hieno ja arvokas, ettei sitä ei voi rahassa mitata, toteaa hakutoimikunnan vetäjä Petri Paukkunen.

Valtavaksi massatapahtumaksi paisunut Jukolan viesti nielee työtunteja, vaikka viestin järjestelyvastuu olisi vasta haaveena. Isäntäehdokkaat varsinaiseen hakuvaiheeseen valittiin esihakemusten perusteella.

– Esihakemus on vaatinut paljon taustatyötä. Olemme istuneet lukuisissa palavereissa, hakeneet lupia maanomistajilta ja käyneet alustavia neuvotteluja kunnan kanssa, vaikka vielä emme edes tiedä, pääsemmekö järjestämään kisoja, Paukkunen naurahtaa.

– Yksi päivä vierähti myös katselmuksessa Jukolan johtoryhmän kanssa.

Jo esihakemuksessa on oltava suunnitelmien päälinjat esimerkiksi kisakeskukselle ja kisaradoille. Varsinainen hakemus pitää olla valmis maaliskuun loppuun mennessä. Järjestäjät vuosille 2018–2020 valitaan viiden loppusuoralle päässeen hakijan joukosta. Valitut isännät julkistetaan kesäkuussa Kuopio-Jukolassa.

Mynämäen Suunnistajat ja Liedon Parma eivät hae järjestelyoikeutta vuodelle 2018, koska ne järjestävät Fin5-rastiviikon kesällä 2015.

– Jukola-hakijana yksi vahvuutemme on kokemus kisajärjestelyistä. Myös sijainti Turun kupeessa on plussaa, vaikka Paimiossa järjestetään Jukolan viesti 2015, Paukkunen arvioi.

Seuraväen sitoutumista järjestelyihin on jo kartoitettu jäsenkyselyllä. Salo-Jukolaa vuonna 2006 järjestämässä ollut Paukkunen tietää, että ainutlaatuiseen tapahtumaan löytyy innokasta talkooväkeä myös järjestäjäseurojen ja lajin ulkopuolelta.

TS