Urheilu

Biologinen passi narautti viisi pyöräilijää

Kansainvälinen pyöräilyliitto UCI ilmoitti tänään, että viiden pyöräilijän biologisista passeista on löytynyt epäilyttäviä tietoja. Kyseessä ovat vuoden 2003 maailmanmestari espanjalainen Igor Astarloa, hänen maanmiehensä Ruben Lobato Elvira ja Ricardo Serrano Gonzalez sekä vuonna 2002 Italian ympäriajossa kolmanneksi tullut Pietro Caucchioli ja toinen italialainen Francesco De Bonis.

– UCI on biologisista passeista saatujen veriprofiilien perusteella pyytänyt kurinpidollisia toimenpiteitä mainituille pyöräilijöille selvästä antidopingsääntöjen rikkomisesta, liiton tiedotteessa sanottiin.

UCI ja Maailman antidopingneuvosto Wada ovat keränneet pyöräilijöiden tietoja biologisiin passeihin viime vuoden tammikuusta lähtien. Viime viikolla UCI:n puheenjohtaja Pat McQuaid kertoi, ettei kilpailukieltoja annettaisi välittömästi, sillä hänen mukaansa on tallien tehtävä antaa ensimmäiset rangaistukset.

Viidestä mainitusta pyöräilijästä ainoastaan Caucchioli olisi todennäköisesti osallistunut ensi kuun Ranskan ympäriajoon.