Urheilu

Saku Koivun tulevaisuus vielä avoinna

Impivaaran jäähalli Turussa on Koivulle tuttu paikka, siellä hän harjoitteli aina A-juniori-ikäiseksi saakka.
Impivaaran jäähalli Turussa on Koivulle tuttu paikka, siellä hän harjoitteli aina A-juniori-ikäiseksi saakka.

Turkulainen jääkiekkoilija Saku Koivu on uudessa tilanteessa, sillä ensimmäistä kertaa NHL-urallaan hänellä ei ole sopimusta tulevasta kaudesta. Nykyinen seura Montreal Canadiens on ainoa, jonka kanssa Koivu voi ennen heinäkuuta neuvotella. Sen jälkeen hän on vapaa siirtymään muihin seuroihin. Koivun omien sanojen mukaan Montreal ei toistaiseksi ole ollut järin aktiivinen sopimusneuvotteluissa.

– Yhteyksiä Montrealin suuntaan ei oikeastaan ole paljon ollut.

– Mutta seuralla on paljon muitakin vapaita pelaajia ja uusi valmentaja, joten tilanne on auki, hän jatkaa.

Huhut vievät
milloin minnekin

Miestä on viety huhuissa muun muassa Teemu Selänteen kaveriksi Anaheim Ducksiin ja velipoika Mikon joukkueeseen Minnesota Wildiin.

– Kaikki on avoinna. Tietysti jos joukkueella on realistinen mahdollisuus voittaa Stanley Cup, niin se painaa valinnassa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Valitsen joukkueeksi itselleni parhaan vaihtoehdon, mutta jos samassa joukkueessa on suomalaisia, esimerkiksi Teemu, niin se on vain plussaa. En kuitenkaan tee päätöstä sen perusteella.

Ei enää
Eurooppaan

Jacques Martin palkattiin kesäkuun alussa Montrealin valmentajaksi. Hänellä on suuri työ ensi kauden joukkueen kokoamisessa, sillä peräti 10 pelaajaa ovat vapaita siirtymään muihin seuroihin heinäkuun alussa.

Joukossa ovat muun muassa Koivu, joukkueen paras pistemies Alex Kovalev, kakkossentteri Robert Lang sekä puolustaja Mike Komisarek. Koska Montreal ei ole tarjonnut ykkössentterilleen ja kapteenilleen Koivulle uutta sopimusta, niin siirto toiseen seuraan on realistinen mahdollisuus.

– Jos minusta tulee vapaa pelaaja, niin ei ole takeita mitkä seurat ovat kiinnostuneita. Montrealiin ei kuitenkaan ole välttämättä jäätävä, Koivu sanoo.

– Päätämme yhdessä perheen kanssa. Haluaisin muutaman vuoden sopimuksen, varsinkin jos siirryn uuteen paikkaan. Montrealissa sopimus voi olla vuodenkin mittainen, hän jatkaa.

Iän myötä Koivu, 34 vuotta, ei pysty loputtomiin pitämään paikkaansa Montrealin ykkösketjun keskushyökkääjänä.

– Ei ole väliä jos pelaan kakkosketjussa, hän sanoo.

– Kaikki pelipaikat pitää ansaita ja nykyjääkiekossa tarvitaan kaksi huippuketjua. Haluan voittaa ja jos joukkueeseen tulee huippusentteri, niin se on vain plussaa.

Koivu ei usko enää pelaavansa Euroopassa.

Satavuotiskausi
meni pipariksi

– Se on epätodennäköistä, varsinkin jos saan päättää NHL-urani jatkosta omin ehdoin. Riippuu pitkälti kauanko jatkan Pohjois-Amerikassa, Koivu toteaa.

Montreal pelasi kuluneella kaudella satavuotisjuhlavuottaan ja tavoitteet olivat korkealla. Joukkue kuitenkin putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Boston Bruinsille suoraan neljässä ottelussa.

– Se oli kova paikka. Haluja olisi ollut pidemmällekin. Kauden jälkeen on hetken aikaa henkisesti ja fyysisesti väsynyt, kun sen yli pääsee niin voi alkaa keskittyä seuraavaan kauteen, Koivu sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– En ole miettinyt mennyttä. Sitä toivoisi että joka kesä olisi mestaruus alla, mutta harvoin niin käy, hän hymähtää.

Tällä hetkellä Koivu rakentaa peruskuntoa tulevaa kautta varten.

– Lajissa kuin lajissa harjoittelu on nykyään ympärivuotista, mutta kesällä voi itse päättää ajan ja paikan.

– Kaudella aika kuluu lentokoneissa ja jäähalleissa, on makeaa että nyt voi harjoitella luonnon keskellä Ruissalossa, Saku Koivu iloitsee.