Urheilu

FIA aikoo pitää kiinni sääntöehdotuksistaan

Ferrari ei suostu FIA:n sääntöehdotukseen.
Ferrari ei suostu FIA:n sääntöehdotukseen.

Kansainvälisen autoliitto FIA:n ja F1-sarjan tallien yhdistys Fotan välinen kiista kiristyi entistä tiukempaan umpisolmuun. FIA ilmoitti tänään, ettei se aio muokata kaudelle 2010 ilmoittamiaan sääntöjä tai tallien kulukattoa. Useat F1-tallit, kuten Ferrari ja Red Bull, ovat ilmoittaneet jäävänsä pois ensi kauden sarjasta, jos noin 60 miljoonan euron vapaaehtoinen tallien kulukatto toteutuu. FIA ilmoitti perjantaina tallien olevan mukana sarjassa heidän toiveidensa vastaisesti.

Sekä FIA ja Fota ovat ilmoittaneet haluavansa kulujen karsimista F1-sarjaan. Vain karsimisen ehdot hiertävät osapuolia. FIA perusteli kulukaton olevan ainoa mahdollisuus F1-sarjan kehitykselle ja uusien tallien mukaantulolle.

FIA:n ja Fotan talousasiantuntijoiden eilinen tapaaminen epäonnistui, kun FIA:n mukaan "Fotan edustajilla ei ollut valtuuksia keskustella FIA:n taloudenhoidon sääntöpolitiikasta".

FIA on myös harmissaan, etteivät lajin suurimmat autonvalmistajat, etunenässä Ferrari, ole suostuneet sitoutumaan sarjaan pitkän aikavälin tähtäimellä.