Lentopallo

Tiikerit katkaisi hyvävireisen Loimun voittoputken tylysti – "He olivat uskomattomia puolustuksessa ja syötöissä"

JORI LIIMATAINEN
Loimun Kristaps Smitsin isku törmää Tiikerien Roope Keskisen torjuntaan.
Loimun Kristaps Smitsin isku törmää Tiikerien Roope Keskisen torjuntaan.

Loimu–Tiikerit 0–3

Kokkolan Tiikerit teki tehokkaan ryöstöretken Raisioon, kun joukkue haki täydet sarjapisteet Loimulta keskiviikkona erälukemin 3–0 (25–19, 25–21, 25–27). Vierasjoukkue katkaisi samalla raisiolaisten viiden ottelun voittoputken lentopallon Mestaruusliigassa, ja riuhtaisi itsensä sarjataulukossa neljänneksi. Eroa kuudentena olevaan Loimuun on yhdeksän pistettä, joskin raisiolaiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän.

Loimun lähtökohdat otteluun olivat erinomaiset joukkueen saatua riveihinsä yhdysvaltalaislibero Kyle Dagostinon, jonka myötä Väinö Rahko pääsi palaamaan yleispelaajan paikalle. Kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi arvostettu yhdysvaltalainen nosti pallot vielä varsin vaatimattomasti 33 prosentin varmuudella, joskaan hänen pelituntumansa ei ole paras mahdollinen.

– Tuntui hyvältä. Tämä oli ensimmäinen otteluni moneen kuukauteen ja olen iloinen päästessäni takaisin kentille. Uskon tämän olevan minulle hyvä mahdollisuus, sillä täällä on hyvä joukkue, Dagostino summasi tuntojaan ottelun jälkeen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Loimun päävalmentaja Aitor Barreros oli tyytyväinen Dagostinon ensiesiintymiseen Suomen kentillä.

– Hän oli tänään erittäin hyvä tuomalla meidän vastaanottoomme tasaisuutta, espanjalainen näki.

Keskiviikkona joukkueiden suurin ero oli kuitenkin juuri vastaanottopelaamisessa, sillä Loimu nosti pallot kentästä vain 40 prosentin tarkkuudella vieraidensa 67 prosenttia vastaan. Hyökkäyksissä joukkueet esiintyivät tasaisesti, mutta vierasjoukkue vei syötöillä tehdyt pisteet nimiinsä 13–3. Loimu-luotsi Barreros kehui vuolaasti Tiikereiden pelaamista.

– Oli todella vaikea peli. He olivat uskomattomia puolustuksessa ja syötöissä. Normaalisti me teemme paljon pisteitä syötöllä, mutta tänään jäimme kolmeen, hän totesi.

Ottelun avauserä eteni tasaisesti aina lukemiin 9–10 asti, kunnes vierasjoukkue karkasi kahdella torjuntapisteellään sekä isäntien kahden helpon virheen avulla viiden pisteen johtoasemaan. Loimu oli avauserässä lähes täysin yhdeksän pistettä tehneen huippuhakkurinsa Ali Fazlin varassa. Edes iranilaisen huikea vire ei kuitenkaan riittänyt kuromaan etumatkaa enää umpeen, ja erä päättyi lopulta Fazlin hyökkäysvirheen myötä vieraiden hyväksi selkein pistein 25–19.

Toista erää leimasi kotijoukkueen huolimattomuus. Loimu lahjoitti peräti kahdeksan pistettä syöttövirheillä ja kaksi pistettä hyökkäysvirheillä. Vierasjoukkueen karkasi tilanteessa 14–14 tekemällä seuraavat neljä pistettä erässä seitsemän pistettä tehneen Oskari Keskisen johdolla. Kotijoukkueen valmentaja Barreros yritti herätellä joukkuettaan tappioasemassa korvaamalla passarin paikalla aloittaneen Tomi Saarisen Mauri Kurpalla. Tiikerit vyöryi kuitenkin väkisin toiseen erävoittoon ja ensimmäiseen pisteeseen Antti Leppälän ratkaistua erälukemiksi 25–21. 

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pitkän tauon jälkeen Loimun vastaanottopelaaminen oli huomattavasti parempaa, jonka myötä myös passarina jatkaneen Kurpan tehtävä helpottui. Isäntien virheet loistivat poissaolollaan, ja joukkue näytti vahvasti olevan matkalla erävoittoon tilanteessa 15–12. Vieraiden päävalmentaja Mikko Keskisipilän käyttämän aikalisän jälkeen tahti kuitenkin muuttui, ja Tiikereillä oli jo kaksi ottelupalloa. Loimu kuitenkin taisteli väkisin tilanteeksi 24–24 ja erävoitosta nähtiin lopulta hurja taistelu. Tiikereiden voiton ratkaisi lopulta joukkueensa parhaana palkittu Joska Försti, jonka syöttö jäi Dagostinon käsiin.  

Loimun ottelut jatkuvat lauantaina, kun joukkue matkustaa Hurrikaani-Loimaan vieraaksi. Yhdysvaltalaislibero Dagostinolle Loimaa ja tuleva vastustaja ovat luonnollisesti uusia tuttavuuksia.

– En tiedä heistä vielä mitään, mutta aion opetella, hän virnisti hyväntuulisesti.