Urheilu

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

TS/Jonny Holmén
TS/Jonny Holmén

Viime kaudella amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä kerännyt keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyy Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin, kertoo Trojansa tiedotteessaan.

Tennesseestä kotoisin oleva Jocques Crawford aloitti pelaajauransa Cisco Junior Collegessa Teksasissa, jossa hän tuli valituksi vuoden pelaajaksi vuonna 2007. Seuraava pelipaikka oli Kansas University ja sieltä matka jatkui Tennessee Techin riveihin.

Viime kaudella Crawford pelasi Seinäjoki Crodilesissa, jossa hän kantoi palloa 11 pelaamassaan ottelussa yhteensä 1 450 jaardia. Jos mukaan lasketaan vielä heittopelit ja potkujen palautukset, Crawford keräsi kaiken kaikkiaan 2 691 jaardia.

Ottelua kohden juoksuyrityksiä oli 17, joilla jaardeja karttui keskimäärin 131. Maaleja kauden aikana syntyi 33, joista 26 juosten, kuusi heittopeleistä ja yksi potkun palautuksesta.

Jocques Crawford tuo Trojansin hyökkäykselle lisää uskottavuutta ja vahva juoksu-uhka avaa tilaa myös heittopeleille. Trojansin nuorille keskushyökkääjille Crawfordin kaltainen huippupelaaja tarjoaa mahdollisuuden oppia ja kehittyä pelaajina. Keskushyökkääjän tontista huolehtimisen lisäksi Crawford pelaa myös puolustuksessa, jossa hänen pelipaikkansa on takakentällä.

TS