Urheilu

Niinimäki odottaa brasilialaisvastusta

 Tom Niinimäki saa vahvan vastustajan Brasiliasta. TS/Jori Liimatainen
Tom Niinimäki saa vahvan vastustajan Brasiliasta. TS/Jori Liimatainen

Vapaaottelun eliittiin UFC-sopimuksen myötä noussut turkulainen Tom Niinimäki kohtaa The Ultimate Fighter -tapahtuman finaalissa väkivahvan brasialaisen 29-vuotiaan Rani Yahyan.

Ottelu käydään The Ultimate Fighter - finaalitapahtumassa 30.11.2013 Las Vegasissa. Yahualla on takanaan neljä voitettua UFC-ottelua. Kaikkiaan Yahyan on otellut viidesti. Niinimäki odottaa ottelua innokkaasti.

– Seuraava matsi on UFC:ssä maailmanluokan ottelijaa vastaan. 15 vuotta kestäneen kamppailu-urani kohtalo on tuonut minut tähän pisteeseen. Aion nauttia ja ottaa siitä kaiken irti. Mitä muuta sitä enää voisi toivoa, paitsi tietysti menestystä, Niinimäki sanoo.

”Stoneface” Niinimäki ottelee höyhensarjassa. Hän on vapaaottelu-urallaan voittanut 20 ottelua, viimeiset 11 putkeen. Häviöitä on vain viisi.

Vapaaottelun suosio on kasvanut 2 000-luvulla. Laji myy loppuun isoja areenoita ympäri maailman. Uusi UFC-vahvistus Suomesta nostaa lajin näkyvyyttä ja suosiota entuudestaan.

– Nyt se iso portti vihdoinkin aukesi, vapaaotteluliiton puheenjohtaja Olli Hartikainen iloitsee.

– Tom Niinimäki teki vihdoinkin se, mitä me kaikki olemme odottaneet jo pitkään. Niinimäen näytöt ovat todella vakuuttavat. Yhdentoista ottelun voittoputki on erittäin vakuuttava. Uskon, että Tompalla on erittäin valoisa tulevaisuus uuden työnantajan riveissä, Hartikainen sanoo tiedotteessa.

TS