Urheilu

IFK kaatoi Hongan, HJK mestaruuden kynnyksellä

Jalkapalloliigan mestaruus on enää sinettiä vaille. IFK Mariehamnin 3–2-voitto sarjakakkosesta Hongasta merkitsee sitä, että sarjakärki HJK voi varmistaa viidennen peräkkäisen mestaruutensa Vaasassa paikallista Palloseuraa vastaan maanantaina.

HJK:n johto Honkaan pysyi kahdeksassa pisteessä, ja espoolaisilla on enää kolme ottelua jäljellä eli saatavilla on yhdeksän pistettä. HJK:n mestaruus varmistuu vierasvoitolla VPS:sta, ja helsinkiläisten ylivertaisen maalieron myötä tasapelikin käytännössä riittää.

IFK:lle voitto oli tärkeä, sillä se nousi vain pisteen päähän pronssipaikkaa pitävästä VPS:sta. Saarelaiset kuittasivat Tim Väyrysen 10. minuutilla iskemän vierasjohdon Jani Lyyskin ja Josef Ibrahimin maaleilla, mutta Ruben Palazuelos tasoitti taukoluvuiksi 2–2. Toisella puoliajalla osui sitten enää IFK, kun Luis Solignac viimeisteli Tommy Wirtasen syötöstä 3–2-voiton.

Pronssitaistossa ovat mukana myös FC Lahti ja MyPa, vaikka kouvolalaisten asemaa heikensikin 1–2-vierastappio Turun Palloseuralle. Mika Ääritalo vei TPS:n johtoon 8. minuutilla ja ensimmäistä TPS-voittoa yli kuukauteen sinetöi Juho Lehtonen 2–0-maalilla 59. minuutilla. Olajide Williamsin 87. minuutilla tekemää kavennusta lähemmäs ei MyPa enää Turussa päässyt.

TS–STT