Moottoriurheilu

Vuorisalolle varman päälle SM-hopeaa

Merimaskussa asuva Samuli Vuorisalo otti hopeaa SM-rallisarjan SM3-luokassa . Ennakkoon hopeinen mitali näytti melko varmalta, joten Vuorisalo päätti ottaa Tampereella varman päälle.

– Yritin koko ajan minimoida kaikki riskit, ja ajoin sen mukaisesti. Jos Joonas Lindroos olisi keskeyttänyt, olisin nostanut vauhtia ja taistelemaan mestaruudesta.

– En olisi kauden alussa uskonut, että tässä nyt SM-hopeamitalistina seistään. Olen kehittynyt kovasti ensimmäisen SM-kauteni aikana ja on ollut kiva nähdä, että pystyn kärkikuljettajia vastaan taistelemaan, myönsi vasta 19-vuotias Vuorisalo.

SM3-luokka on koko kauden ollut äärimmäisen tiukka ja kovatasoinen. Lindroos on koko kauden ollut luokan pistetaulukon kärjessä, joten sarjan päätöskisan piti olla vain ns. läpihuutojuttu. Mestaruus oli jo sinettiä vaille valmis.

Espoolainen Jaro Kinnunen, jolla oli teoriassa vielä mahdollisuus jopa SM-hopeaan, lähti tosissaan myös mitalia jahtaamaan. Kinnunen oli Tampereella luokan nopein, eroa kakkoseksi ajaneeseen Henri Tuomistoon kasvoi 24,4 sekuntiin reilun 100 ek-kilometrin aikana.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Parempaan en nyt pystynyt, silti voittokaan ei riittänyt edes pronssiseen mitaliin, sen verran ristiin pisteet nyt menivät, kertasi Kinnunen, jonka kauden pilasivat muutamat teknisen vian vuoksi sattuneet keskeytykset.

– Helppo kisa oli, toisen päivän pystyin ajamaan kontrolloidusti ja sellaista perusvauhtia. Olisi ollut varaa vielä nostaa vauhtia, jos olisi ollut pakko.

Hieman pettyneen oloinen Kinnunen kuitenkin oli, vaikka voitto tuli.

– Kun SM-kulta meni ohi, ei oikeastaan muilla mitaleilla ollut niin väliä. Olisivathan ne kelvanneet, mutta kultaista lähdin kauden alussa hakemaan, myönsi Kinnunen.

Lindroos hallitsi luokkaa lähes koko kisan ajan, vaikka pieniä teknisiä ongelmia oli matkan varrella. Viidennellä erikoiskokeella tekniikka petti sen verran pahasti, että aikaa tuhraantui yli kaksi minuuttia muita enemmän ja jämsäläinen putosi luokassa sijalle 12. Lopulta Lindroos ehti nousta yhdeksänneksi, mikä sinetöi Lindroosille jo kuudennen suomenmestaruuden.

Sastamalan Henri Haapamäki taisi olla koko porukan onnellisin mies. Tampereen kisan kolmas sija, mutta toiseksi korkeimmat SM-pisteet Tuomiston ajaessa sarjan ulkopuolisena toivat SM-pronssia.

– Kaikkeni annoin, eikä kaatokaan ollut kaukana. Sekunteja siinä vähän hukkaantui, mutta ei se nyt sijoitukseen vaikuttanut, selvitti Haapamäki.

– Sen jälkeen oli kyllä vaikea kasata itsensä, eikä ajo meinannut lähteä kulkemaan. Onneksi homma sitten kuitenkin päättyi näin. Tämä oli todella hieno päätös kaudelle.

Turun Sanomat, Tampere