Urheilu

Olympiapaikat taitoluistelussa karkasivat Suomelta

Taitoluistelija Valtter Virtanen ei onnistunut tavoitteessa eli hankkimaan olympiapaikkaa Sotshin kisoihin. Virtanen sijoittui korkeatasoisessa karsintakisassa 19:nneksi Oberstdorfissa Saksassa lauantaina. Bela Papp oli 23:s.

Olympiapaikka oli tarjolla kuudelle ja tässä ryhmässä Virtanen oli 13:s. Virtasen, 26, pisteet 162,56 ovat Saksassa harjoittelevan miehen ennätys. Kanadassa asuva Papp, 18, luisteli niin ikään ennätyksen 151,76 pistettä.

Myös jäätanssipari Henna Lindholm/Ossi Kanervo karsiutui Sotshin jäiltä. He olivat karsijoiden joukossa sijalla yhdeksän, kun paikkoja oli tarjolla viisi.

Suomi ei saanut olympiapaikkaa myöskään naisten taitoluisteluun. Juulia Turkkila on jäänyt Nebelhorn Trophy -kilpailussa jaossa olleiden kuuden paikan ulkopuolelle.

Turkkila suoritti myöhään eilen kohtuullisen vapaaohjelman, mutta torstainen kehno lyhytohjelma vei mahdollisuudet kiilata kuuden joukkoon. Turkkila kokosi vapaaohjelmastaan lopulta pisteet 81,19, eli oma ennätys jäi lähes kymmenen pisteen päähän.