Urheilu

Virtanen lyhytohjelman kuudestoista Obertsdorfissa

Valtter Virtanen luisteli hyvän lyhytohjelman Nebelhorn Trophyn olympiakarsinnassa Oberstdorfissa. Suomalainen keräsi 55,55 pistettä ja on sijalla 16. Miesten kilpailussa on jaossa viimeiset kuusi olympiapaikkaa. Suomalainen on paikoista karsivien joukossa sijalla 11. Virtanen hyppäsi kevyesti kolmois-kolmoisyhdistelmän sekä soolokolmoisflipin. Vain kaksoisakselin alastulossa hän astui kaarelta ulos joka näkyi miinuksina laatupisteissä. Ohjelman neloistulppiyhdistelmä vaihdettiin viime viikonloppuna helpompaan kolmois-kolmoisyhdistelmään, sillä suomalainen halusi pelata varman päälle. Oberstdorfissa asuva ja kotikentällään kilpaillut Virtanen oli tyytyväinen ohjelmaansa, kerrotaan taitoluisteluliiton tiedotteessa.

– Olen tyytyväinen ohjelmaan. Tästä on ihan hyvät hyökkäysasemat vapaaohjemaan.

Olympiakarsinnan ulkopuolella kilpaillut Bela Papp teki lupaavan paluun kilpajäille 1,8 kuukauden tauon jälkeen. Papp on kilpailussa sijalla 20 pistein 52,34 ja teki ainoan virheensä kolmois-kolmoisyhdistelmässä, jossa hän joutui turvautumaan ylimääräisiin pyörähdyksiin hyppyjen välissä ja jälkeen.

Kanadassa asuva Papp oli toukokuussa selkäleikkauksessa. Kahdeksan kuukauden tauon aikana suomalaisluistelija ehti pohtia jo lopettamistakin, mutta palo jäälle vei lopulta voiton.

TS