Urheilu

SaiPa loistaa kotijäällä, HIFK:lle vihdoin vierasvoitto

SaiPa jatkaa ilman kotitappioita jääkiekon Liigassa. Lappeenrannassa se kukisti Ässät 3-2. Helsingin IFK puolestaan haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Turusta peittoamalla vaisun TPS:n 4-1. Helsingin areenalla Jokerit jatkoi vähämaalisia otteluitaan ja kukisti Lukon voittolaukaustaiston jälkeen 2-1.

Lappeenrannassa Tuomas Pihlman vei Ässät maalittoman avauserän jälkeen ylivoimalla 1-0-johtoon. Erän lopulla Jesper Piitulainen ja Ville Hämäläinen käänsivät SaiPan 2-1-karkumatkalle.

Kolmannessa erässä lappeenrantalaisten kultakypärä ja liigan pistepörssin kärkeen noussut Patrick Davis teki SaiPalle 3-1-osuman, mutta Dragan Umicevic kavensi SaiPan johtoa maalilla. Tasoihin Ässät ei päässyt, vaikka ottelun lopussa väkevästi yritti.

Ässille tappio oli toinen perättäinen. Hallitsevalla Suomen mestarilla on koossa kuusi pistettä kuudesta ottelusta, kun liigassa toisena olevan SaiPan kuusi ensimmäistä ottelua ovat poikineet 12 pistettä.

Helsingissä ratkaisua ei syntynyt jatkoajalla, mutta voittolaukauksilla Teuvo Teräväinen onnistui toisella yrityksellään ja varmisti Jokerien 2-1-voiton.