F1

Bottas arvioi väärin ja nousi syntipukiksi – asema Mercedeksellä pohdinnassa tulevina viikkoina

Zsolt Szigetvary
Valtteri Bottaksen virhe aiheutti joukkokolarin Unkarin gp:n alkuun. Bottas ja neljä muuta kuljettajaa joutuivat keskeyttämään.
Valtteri Bottaksen virhe aiheutti joukkokolarin Unkarin gp:n alkuun. Bottas ja neljä muuta kuljettajaa joutuivat keskeyttämään.

Budapest

Mercedeksen Valtteri Bottas oli varmasti päivän murheellisimpia miehiä, kun formula ykkösissä ajettiin tapahtumia täynnä ollut Unkarin gp. Bottaksen paha virhe aiheutti joukkokolarin heti kisan alkuun. Bottas otti sateen liukastamalla radalla surkean lähdön ja osui Lando Norrisin McLareniin. Bottas ja neljä muuta kuljettajaa joutuivat keskeyttämään.

– Minun virheeni, tulin takaa ja silloin on jarrutettava tarpeeksi ajoissa. Mutta arvioin väärin, mikä kertoo siitäkin, että tilanteita ei ole niin helppo ennakoida tuollaisissa olosuhteissa. Renkaat lukkoon ja osuin Landoon (Norris) ja siitä koko sotku sai alkunsa. Minun arviointivirheeni, Bottas kommentoi.

Bottas jäi heti startissa ja sitä on hänen mukaansa vielä tutkittava. Aikaa on, sillä kausi jatkuu kesätauon jälkeen vasta Belgiassa 29. elokuuta. Bottas sai tuohon kisaan viiden lähtöruudun rangaistuksen Unkarin virheestään.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Eihän se ideaalia ole, mutta se on hyväksyttävä. Ainakin siellä ohittaminen on mahdollista, joten ei Belgian viikonloppua ole vielä taputeltu. Mutta vaikeammaksi tuo sen tekee, Bottas mietti.

"En usko, että yksi kisa vaikuttaa kaikkeen"

Kovin vahvaa näyttöä sunnuntai ei tuonut myöskään keskusteluihin jatkamisesta Mercedeksellä ensi kaudella. Talli pohtii kesätauon aikana Bottaksen asemaa. Bottas kertoi puhuneensa tallipäällikkö Toto Wolffin kanssa vain lyhyesti heti kisan jälkeen, eikä jatkokuvioihin puututtu.

– En usko, että yksi kisa vaikuttaa kaikkeen. En todellakaan. Tulevina viikkoina näemme, mitä tapahtuu.

Bottaksen asioita hoitava tiimi oli Unkarissa. Tämä sai lehdistön vielä utelemaan, millaisia vaihtoehtoja Bottaksella on ensi kaudeksi, jos Mercedes-pesti ei jatku.

– En voi kertoa! Mutta he (manageritiimi) tekevät töitä...

Norris kertoi Bottaksen pyytäneen tapahtunutta anteeksi, ja suomalaiskuljettaja vaihtoi sanoja myös Red Bullin Sergio Perezin kanssa. Perezin kisa päättyi myös avauskaaokseen, ja meksikolainen oli pian tapahtuneen jälkeen varsin kriittinen Bottasta kohtaan.

– Niin, selvää oli, että minä aloitin tuon sotkun ja kerroin heille, että minun vikani. He tietävät, etten yritä ottaa ketään (tahallani) pois kisasta. Tuollaista teen – hyväksyn virheeni, Bottas sanoi.

Unkarin gp:ssä Alpine-tallin Esteban Ocon ajoi debyyttivoittoonsa Aston Martinin Sebastian Vettelin tullessa toiseksi. Lewin Hamilton ajoi Mercedeksellään kolmanneksi.