Tokion olympialaiset

Kouluratsastaja Ruosteen olympiakisa sujui vaisusti ja jatkopaikka jäi kauas – Konsta-hevonen säikähti kamerahuppuja

HEIDI AUTERO
Arkistokuva.
Arkistokuva.

Turun Seudun Ratsastajat -seuraa edustava Henri Ruoste ja hevosensa Kontestro DB eli "Konsta" jäivät kauas toivotusta tuloksesta Tokion olympialaisten kouluratsastuksen Grand Prix -kisassa. Kaksikko jäi tulokseen 64,674 ja oli sillä kymmenen ratsukon ryhmän viimeistä edellinen.

Kisa huipentuu keskiviikkona henkilökohtaiseen finaaliin, ja sinne pääsevät ratkeavat lopullisesti huomenna kun loput 30 ratsukkoa saavat suorituksensa tehtyä. Ruosteen ja Konstan osalta olympiakoitos päättyi yhteen suoritukseen.

Suomalaisratsukon suoritus luisui pettymykseksi jo varhaisessa vaiheessa, kun Konsta oli aika lailla tolaltaan radalla. Konstan kavio kolahti ratareunukseen ja hevonen kääntyi menosuunnasta, ja vaikka Ruoste saikin suorituksen jatkumaan, virheitä tuli yhä. Ruosteen huonoin tulos aiemmin GP-kisoissa oli 72:n luokkaa.

Konstan saivat tolaltaan sateen takia tv-kameroihin asetetut huput.

– Näki tai luuli näkevänsä jotain, eikä halunnut enää mennä sinne (kameroiden luokse), Ruoste kertoi STT:lle.

– Tuohon ensimmäiseen virheeseen kisa ei välttämättä olisi kaatunut, jos loppu olisi sujunut normaalisti. Virheet olivat aivan liian isoja, ei tuollaisia saisi tulla.

Lue myös: Henri Ruoste tietää, että Tokion helteessä on treenattava maltilla – "Edeltäneet viikot ovat olleet melkoista haipakkaa"

Juttua päivitetty klo 16.38

Luitko jo nämä?