Tokion olympialaiset

Helander valittiin viimeisenä Tokion kisakoneeseen, Ruuskanen nimettiin varaheittäjäksi

ARI-MATTI RUUSKA
Oliver Helander valittiin kolmanneksi keihäänheittäjäksi olympiakisoihin.
Oliver Helander valittiin kolmanneksi keihäänheittäjäksi olympiakisoihin.

Suomen olympiajoukkue sai keskiviikkoiltana lopullisen muotonsa, kun Olympiakomitea valitsi Oliver Helanderin kolmanneksi keihäänheittäjäksi Tokion kesäkisoihin. Helander voitti Joensuussa järjestetyn miesten keihäskisan tuloksella 78,95 ja jätti taakseen kokeneen Antti Ruuskasen.

Lontoon 2012 olympiahopeamitalisti Ruuskanen heitti Joensuussa tuloksen 77,49, ja hänet nimettiin kotiin jääväksi varaheittäjäksi.

Aiemmin Tokion kesäkisoihin oli valittu keihäsmiehistä Toni Kuusela ja Lassi Etelätalo. Helander ja Ruuskanen olivat molemmat edustuskelpoisia olympialaisissa kesän 2019 näytöillään.

– Keihäsvalinta toteutettiin yhteisesti heittäjien ja Suomen Urheiluliiton kanssa sovittujen kriteereiden pohjalta. On järjestelmän näkökulmasta hienoa, että meillä löytyy lajeja, joissa valintakelpoisia ehdokkaita on enemmän kuin jaossa olevia paikkoja. Se nostaa kotimaisen kilpailun tasoa ja vie lajikulttuuria eteenpäin, Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki sanoi tiedotteessa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

"Kaikki kunnia Antille"

Ruuskanen, 37, tavoitteli uralleen vielä viimeistä kruunua Tokiosta. Keihäskonkari on ilmoittanut, että tämä kausi on hänen viimeisensä.

– Yksilön kannalta on tietysti tiukka paikka, jos tietää olevansa valintakelpoinen mutta ei tule valituksi joukkueeseen. Kaikki kunnia ja kiitos Antille, hän on tehnyt huikean uran, ollut kahdeksan kertaa kuuden parhaan joukossa arvokisoissa, voittanut olympiahopeaa ja Euroopan mestaruuden, Lehtimäki suitsutti.

Helander, 24, on heittänyt tällä kaudella parhaimmillaan Turun Paavo Nurmi Gamesissa tuloksen 80,82. Ruuskasen kauden paras noteeraus on Pihtiputaalla nakattu 77,89.

Viimeisen keihäsvalinnan myötä varmistui myös Suomen olympiajoukkueen lopullinen koko. Tokioon matkaa yhteensä 46 suomalaisurheilijaa 11 eri urheilumuodossa.