EM-jalkapallo 2020

Englanti maksoi EM-neljännesvälierissä Saksalle potut pottuina – Sterling ja Kane upottivat kolminkertaisen Euroopan mestarin

Andy Rain / POOL
Harry Kane (toinen vasemmalta) sekä Declan Rice juhlivat Englannin voittoa Saksasta.
Harry Kane (toinen vasemmalta) sekä Declan Rice juhlivat Englannin voittoa Saksasta.

Lontoo/Glasgow

Englanti on pudottanut jalkapallon EM-kisojen neljännesvälierissä Saksan maalein 2–0 ja selviytynyt seitsemäntenä joukkueena puolivälieriin.

Englannin maalit Lontoon Wembleyllä tekivät toisella puoliajalla 75. minuutilla Raheem Sterling ja 86. minuutilla Harry Kane. Sterling on tehnyt turnauksessa Englannin neljästä maalista kolme.

Kummankin osuman pohjusti esityöllään keskikentän Luke Shaw.

Saksalla oli kuusi minuuttia Sterlingin johtomaalista myöhemmin loistava paikka tasoitta ottelu, mutta kokenut hyökkääjä Thomas Müller laukoi läpiajosta puolisen metriä vasemman tolpan ohi.

Englanti ei ole päästänyt EM-kisoissa maaliakaan.

Maalintekotilanteet olivat ensimmäisellä puoliajalla vähissä. Englannista lähimpänä maalintekoa oli Raheem Sterling ja Saksasta Timo Werner.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Joukkueet paketoivat puolustuksensa niin, että syöttöketjut katkesivat vastustajan prässätessä pitkälti puolin ja toisin harhasyöttöihin.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sai neljännesvälierässä hyvityksen 25 vuoden takaa, kun hän tuolloin EM-kotikisoissa epäonnistui välieräpelissä rangaistuspotkukilpailussa ja Saksa meni otteluparista loppuotteluun.

Kolminkertainen Euroopan mestari Saksa on vuosikymmeniä hallinnut Englantia vastaan pelaamiaan arvokisojen pudotuspelejä. MM-kotifinaalissa 1966 Englanti kukisti Länsi-Saksan 4–2.

Tänään pelataan vielä toinen, viimeinen neljännesvälieräottelu, Glagow'ssa kello 22 alkava Ruotsi–Ukraina. Englanti kohtaa puolivälierissä voittajan tästä ottelusta.

Puolivälieriin olivat aiemmin selviytyneet Tanska, Italia, Tshekki, Belgia, Espanja ja Sveitsi.