Jääkiekko

Varsinais-Suomen jääkiekkoseuroille tukea matalan kynnyksen toiminnan kehittämiseen

RIITTA SALMI
Varsinaissuomalaiset juniorijääkiekkoilijat saavat tukea toiminnan kehittämiseen. (arkistokuva)
Varsinaissuomalaiset juniorijääkiekkoilijat saavat tukea toiminnan kehittämiseen. (arkistokuva)

Syksyllä 2020 perustetun Unelmien peliä -rahaston ensimmäinen seuratukikierros toteutettiin touko-kesäkuussa. Lopputuloksena seitsemän varsinaissuomalaista junioritoimintaa järjestävää jääkiekkoseuraa saa rahastosta yhteensä 100 000 euroa matalan kynnyksen toiminnan kehittämiseen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen.

– Haluamme seuratuen avulla lisätä yhdenvertaisia harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille ja samalla edistää seurojen osaamista. Ymmärryksen kasvattaminen auttaa löytämään keinoja, joilla toimintaa voidaan mahdollistaa entistä laajemmalle joukolle kohtuullisen pienin toimin, rahaston edustaja Sirkku Soini kertoo.

Tuen avulla toteutetaan mm. matalan kynnyksen easy hockey ja erityistä tukea tarvitsevien lasten special hockey -toimintaa, perheluistelua, tytöille suunnattua toimintaa, luokkalätkää, kyläkiekkoa sekä uusille kohderyhmille kuten maahanmuuttajataustaisille ja syrjäytymisvaarassa oleville lapsille ja nuorille toteutettavia harrastetapahtumia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hankkeiden kautta kiinnitetään huomiota myös esimerkiksi varusteiden kierrätykseen ja niiden saatavuuteen, jotta harrastaminen ei jäisi kiinni varustehankinnoista.

– Uusien harrastajien lisäksi toivomme, että hankkeet synnyttävät uusia toimintatapoja seurojen arkeen. Perinteisen kilpa- ja joukkuetoiminnan rinnalle tarvitaan uusia, kevyitä harrastamisen muotoja niille, jotka eivät voi tai halua sitoutua harrastamaan kilpapolun vaatimalla tavalla, kommentoi Jääkiekkoliiton harrastamisen kehityspäällikkö Kim Sällström.

Tukea myönnettiin seuraaville junioriseuroille: Kiekkohait, LaJy, RNK, SoPa, TarU, TPS ja TuTo.

Tukea saaneet seurat raportoivat hankkeidensa etenemisestä kauden aikana ja sen päätteeksi. Kauden 2021–22 aikana saatujen kokemusten sekä seurojen tekemien raporttien perusteella työryhmä tekee päätökset kauden 2022–23 seuratuista.

Unelmien peliä -rahasto jakaa myös Varsinais-Suomen U9–U14 -ikäluokkien pelaajille kohdistettua tukea, jolla halutaan mahdollistaa jääkiekossa jo mukana olevien harrastamisen jatkuminen tilanteissa, joissa perheiden talous on tiukalla.

Pelaajien seuraava tukihaku alkaa 9. elokuuta. Haku tapahtuu pelaajan seuran kautta. Tukea voidaan syksyn haun yhteydessä jakaa enintään 200 000 euroa. Tarkemmat tiedot hausta toimitetaan seurojen kautta ikäluokkien pelaajille hakuajan alkaessa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​