Urheilu

Wirkkala yllättyi MM-valinnasta

Keihäänheittäjä Teemu Wirkkala otti tyynesti vastaan paikan yleisurheilun MM-joukkueessa.

– Vähän olin yllättynyt. Kalevan kisat painoi näköjään valinnoissa paljon. Itse satsasin siihen ja jätin sen takia Eliittikisoja heittämättä, Wirkkala sanoo.

Wirkkalalle, 29, MM-kisojen haasteet ovat tuttuja. Hän on vuosien 2007 ja 2009 MM-finalisti ja heitti Pekingin olympialaisissa vuonna 2008 viidenneksi. Kuluvan kesän kisoissa toholammilaisen paras heitto on vielä jäänyt näkemättä.

– Reiden lähentäjä kramppasi alkukesästä heti leirien jälkeen. Se vähän vaikutti alkukesän kisoissa. Minulla ei saa olla mitään vaivaa, että pystyn tekemään huippuheiton. Nyt kaikki on kunnossa, Wirkkala sanoo.

Wirkkalan kesän paras heitto on kantanut 82,91, mutta tulos olisi voinut olla paljon lähempänä hänen ennätyslukemiaan 87,23 jo Vaasan Kalevan kisoissa viikonvaihteessa, jos heitto olisi teknisesti natsannut rahtusen paremmin.

– Vaasassa toinen heitto oli sellainen, että se olisi voinut olla kaukana, Wirkkala muistelee finaalia, jossa hän oli kolmas.

Wirkkala satsaa nyt kaiken MM-kisavalmisteluihin valmentajansa Petteri Piirosen kanssa. Hän ei ole varma, heittääkö Kuortaneen Eliittikisoissa lauantaina vai keskittyykö harjoittelemaan.

– Pitkä heitto on nyt pienistä asioista kiinni. Siitä, että pystyn harjoituksissa toistamaan enemmän hyviä heittoja ja saan juoksun rytmin vähän paremmaksi. Siirsin askelmerkkiä jo Vaasan kisoihin, mutta tulin silti vielä liian lähelle viivaa.

TS–STT