F1

Bottas keskeytti ensimmäistä kertaa F1-urallaan

Valtteri Bottaksen kisa päättyi keskeytykseen. AFP/Luca Bruno
Valtteri Bottaksen kisa päättyi keskeytykseen. AFP/Luca Bruno

Valtteri Bottas sai Unkarin gp:ssä uuden kokemuksen F1-kuljettajana, kun matka jäi ensimmäistä kertaa kesken ennen ruutulippua. Williamsin tekniikka petti, kun kisaa oli ajettu 42 kierrosta.

Bottas ei vielä ollut varma keskeytyksen tarkasta syystä.

– Meidän täytyy vielä tutkia tapahtunutta, mutta se tuntui hydrauliikkavialta koska ensin petti ohjaustehostin ja sitten moottori. Tämä ei ollut paras kisani, mutta yleisesti ottaen tuntuu että parannan koko ajan ja odotan kauden jälkipuoliskoa, Bottas kertoi.

Bottas ajoi keskeytyshetkellä 16. sijalla. Hän oli lähtenyt kisaan samalta sijalta. Tallitoveri Pastor Maldonado oli hieman Bottasta paremmassa vauhdissa ja poimi vasta nyt perinteikkään brittitallin surkeasti sujuneen kauden ensimmäisen MM-pisteen kymmenennellä sijallaan.

– Vaikka omasta kilpailusta ei ole paljon sanottavaa, niin hyvää oli se, että Pastor onnistui vihdoinkin avaamaan meidän pistetilimme. Tähän me olemme tähdänneet koko alkukauden ja nyt se on tehty. Toivottavasti jatkossa näin tapahtuu usein ja niin, että pääsen itsekin niitä keräämään.

TS–STT