Urheilu

Karvonen ui oman ennätyksensä MM-altaassa

Rintauimari Eetu Karvonen oli MM-kisojen avauspäivän suomalaisia onnistujia. Karvonen ui 100 metrin rintauinnin alkuerissä sijalle 34 omalla ennätyksellään 1.01,77. Välieräpaikasta Karvonen jäi 1,3 sekuntia.

Karvonen kohensi keväistä ennätystään kahdella sekunnin kymmenyksellä.

– Olen tyytyväinen, tätä haettiinkin. Tulin ihan tarkoituksella hallille vähän myöhässä ja tein vain pienen verryttelyn, näin vältin stressiä ja sehän tuotti ennätyksen. Näin äkkiseltään tuossa uinnissa meni kaikki hyvin, toinen puolikaskin tuli hyvin. Karvonen kertoi liiton tiedotteessa.

Karvosen päämatka 50 metrin rintauinti alkaa tiistaina.

Sijoituksellisesti sunnuntain alkuerien paras suomalainen oli vapaauimari Matias Koski, joka oli 400 metrin alkuerissä 17:s ajalla 3.51,07. Koski jäi omasta ennätyksestään 0,34 sekuntia.

– Olisi pitänyt tulla ennätys, pettynyt Koski pohti.

Kosken päämatkat ovat 800 ja 1 500 metriä.

Ensimmäisenä suomalaisena altaaseen solahti Emilia Pikkarainen, joka ei saanut itsestään parasta irti 100 metrin perhosessa. Pikkarainen oli 28:s ajalla 1.00,47 ja pettyi tulokseen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tällaista se on, kun en ole pystynyt sairasteluiden takia treenaamaan kunnolla, ei vaan kilometrit riitä, siksi jätin 200 metrin perhosenkin pois täältä, Pikkarainen murehti.

Välieriin vaadittiin 59,18, mikä on tasan puoli sekuntia heikompi kuin Pikkaraisen SE viime maaliskuulta.

Pikkaraisella on MM-kisoissa vielä 50 metrin perhosen startti perjantaina.

Sekauimari Tanja Kylliäisen meno oli tahmeaa. Hän oli 200 metrin alkuerissä 37:s ajalla 2.20,09. Kylliäinen jäi tänä vuonna uimastaan ennätyksestä reilut kolme sekuntia.

– Ei hyvä, ei todellakaan hyvä. Olin kyllä tosi rento ennen starttia, varmaan rennompi kuin ikinä. Selkäuinnissa alkoi puristaminen, rinta ja vapaauinti eivät menneet hyvin. Rintauinti oli ehkä huonoin osuuteni, Kylliäinen ihmetteli.

Kylliäisen MM-kisat jatkuvat viikon kuluttua sunnuntaina 400 metrin sekauinnilla.

Riku Pöytäkivi ui 50 metrin perhosessa 37:nneksi. Myös hän pettyi tulokseen 24,45. Pöytäkiven kisaurakka päättyi tähän.

TS–STT