Urheilu

Åstrand ja Latvala voittivat sataset

Jonathan Åstrand juoksi ensimmäisen miesten pikamatkan Suomen mestaruutensa.  Lehtikuva/ Mikko Stig
Jonathan Åstrand juoksi ensimmäisen miesten pikamatkan Suomen mestaruutensa. Lehtikuva/ Mikko Stig

Ennakkosuosikit voittivat 100 metrin kilpailut Kalevan kisoissa. Hanna-Maari Latvala uusi mestaruutensa ajalla 11,42, joka jää vain kuusi sekunnin sadasosaa hänen ennätyksestään. Jonathan Åstrand saavutti ensimmäisen pikamatkan mestaruutensa ajalla 10,57.

Molemmilla mestareilla juoksun rakenne oli samanlainen – kamppailua puolimatkaan ja lopussa selvä irtaantuminen vastustajista.

– Alku meinasi mennä konttaamiseksi, Latvala naurahti juoksunsa tahmealle alulle.

– Tavallaan on kuitenkin hyvä, kun juoksussa on edelleen selkeää parannettavaa. Ja juoksun alunhan pitäisi olla teknisesti helpoin parannettava osa, Latvala totesi.

Latvala on jo varmistanut matkansa Moskovan MM-kisoihin, joten hän voi jo keskittyä kisakuntonsa virittelyyn. Åstrand yrittää rikkoa 200 metrin MM-rajan sunnuntaina Vaasassa.

– Tämän päivän juoksut saattavat tuntua jaloissa huomenna, mutta yritän ajatella, ettei ole enää kuin pari juoksua jäljellä, Åstrand kertoi.

– Rajan alittava aika tulee, jos on tullakseen. En voi olla hirveän pahoillani, jos se ei onnistu kaikkien alkukauden hankaluuksien jälkeen, Åstrand jatkoi.

Joka tapauksessa Åstrandin sopii iloita uransa ensimmäisestä pikamatkan mestaruudesta.

– Lopultakin se tuli, Åstrand naurahti.

TS–STT