F1

Kuutospaikalta vain noususuunta Räikköselle

Kuudes paikka ei tyydyttänyt Kimi Räikköstä, mutta ei vienyt taistelutahtoa. AFP/Ferenc Isza
Kuudes paikka ei tyydyttänyt Kimi Räikköstä, mutta ei vienyt taistelutahtoa. AFP/Ferenc Isza

Kuudes lähtöpaikka radan likaisemmalta puolelta ei tyydyttänyt Kimi Räikköstä, mutta ei kuitenkaan tyhjentänyt Lotuksen suomalaiskuskin taistelutahtoa.

– Eihän kuutospaikka ihanteellinen ole, mutta onhan se parempi kuin mitä joskus muutoin on nähty. Yritämme parhaamme, että pääsemme nousemaan sieltä ylemmäs, Räikkönen latautui Unkarin Grand Prix -kisaan.

– Tämä ei ole minun kannaltani ollut helpoimpia viikonloppuja. Ehkä uudet renkaat ovat vähän erilaiset – varsinkin edessä – ja siksi on hankala löytää toimivia säätöjä. Vähä vähältä olemme saaneet autoa paremmaksi aika-ajossa kuin missään muussa kohtaa tänä viikonloppuna.

– Ohittaminen ei suju helposti täällä, mutta olemme aiempina vuosina nähneet, että jos pystyy saamaan renkaat toimimaan hyvin, voi parantaa monta paikkaa. Katsotaan, mitä saamme kisassa aikaan, Räikkönen puntaroi.

Lotuksen ratatoimintojen johtaja Alan Permane sanoi olevansa kohtuullisen tyytyväinen aika-ajotulokseen, kun Romain Grosjean nousi kolmanteen ruutuun asti.

– Aika odotetulla tavalla tämä meni. Romainilla niin yhden kierroksen kuin pitkän vedonkin vauhti on vahvaa, ja Kimikin pääsi paremmin sinuiksi auton kanssa kuin perjantaina. Voimme odottaa kummaltakin vahvaa kisasuoritusta, Permane totesi.

Räikkönen tapaili pitoa ja nähtiin useamman kerran sivuluisussa.

– Sellaista sattui, ja sehän on näyttävää televisiolle. Kimi valitti peräpään liukumista, ja siihen meidän täytyy keskittyä joillain säätökorjauksilla, Permane kuittasi.

Turun Sanomat, Budapest

HEIKKI KULTA