Urheilu

Emily Pedersenillle golfin Euroopan mestaruus

Belgian Laura Gonzalez Escallon (vas.), Tanskan Emily Pedersen ja Suomen Krista Bakker olivat kisojen kärkikolmikko. TS/Shoja Lak
Belgian Laura Gonzalez Escallon (vas.), Tanskan Emily Pedersen ja Suomen Krista Bakker olivat kisojen kärkikolmikko. TS/Shoja Lak

Tanskan Emily Pedersen voitti naisten golfin Euroopan mestaruuden lauantaina Aura Golfin kentällä Turussa. Pedersen pelasi päätöspäivänä yksi yli par-tuloksen ja hänen voittotuloksekseen tuli kahdeksan alle.

Eroa toiseksi sijoittuneeseen Belgian Laura Gonzalez Escalloniin tuli kolme lyöntiä.

Suomen 19-vuotias Krista Bakker pelasi viimeisenä kisapäivänä loistavasti ja nousi EM-pronssille. Mitali on ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali suomalaiselle naisgolfarille.

Bakker pelasi päätöspäivänä viisi alle ihannetuloksen eli 66 lyöntiä.

Bakkerin pronssimitali on suoraa jatkoa golfin mitalisarjalle, joka alkoi viime syksynä Turkin MM-joukkuekilpailuista. Bakker oli silloin mukana kolmen naisen pronssijoukkueessa. Heinäkuun alussa hän oli mukana EM-pronssia voittaneessa joukkueessa. Ja heti perään tuli kokoelmiin henkilökohtainen EM-pronssimitali.

– Peli sujui loistavasti. Varsinkin puttipeli onnistui hyvin ja tein takaysillä kuusi birdietä, iloitsi Bakker.

Hänen vahvuuksiaan kentällä ovat tyyneys ja rauhallisuus. Bakker on täysipäiväinen urheilija, jonka tavoitteena on joulukuun karsinnat naisten Euroopan-kiertueelle.

– EM-kisa osoitti, että Krista on valmis ammattilaistaistoon, totesi valmentaja-isä Kari Bakker.

Suomalaisista Marika Voss sijoittui EM-kisassa jaetulle kymmenelle sijalle tuloksella kolme yli parin. Annika Nykänen pelasi viisi yli parin ja oli lopputuloksissa jaetulla sijalla 14.

TS–STT