F1

Räikkösen sopimus ratkeaa kesälomalla

Lehtikuva/ Alexander Klein
Lehtikuva/ Alexander Klein

Kimi Räikköseltä kysyttiin ainakin parikymmentä kertaa eri yhteyksissä, kuinka kovasti hän on menossa Red Bullille ensi kaudeksi. Osa kysymyksistä esitettiin viimeisimpien nettijuttujen perusteella niin, että Daniel Ricciardo olisi valintaprosessissa ohittamassa Räikkösen.

– En ole tehnyt päätöstäni, enkä tee sitä tämän viikonlopun aikanakaan. Ymmärtääkseni tilanne on yhtä avoin kaikkiin suuntiin, mutta eihän niistä koskaan voi tietää, kun ratkaisut eivät ole yksin omissa käsissä, Räikkönen vakuutti Turun Sanomille.

Manageri Steve Robertson sanoi olevansa hyvin kiireinen tänä viikonloppuna, mutta sopimusratkaisua ensi kaudelle tuskin löytyy ainakaan vielä heinäkuun aikana.

Entä miten sitten Räikkösen kovimmat kilpaveljet seuraavat näitä suomalaiskuskin neuvotteluja?

Viime vuoden voittoaan Unkarissa puolustava Lewis Hamilton istui FIA:n lehdistötunnilla Räikkösen vieressä. Jos Kimi siirtyy Red Bullille, olisiko hän Hamiltonin mielestä vieläkin kovempi vastustaja kuin nyt Lotuksella?

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Minusta Kimi on aina yksi kaikkein kovimmista kilpailijoista. Hän on fantastinen kilpa-ajaja, hänellä on mittava kokemus ja hän näyttää kykynsä säännöllisesti joka kerta. Mielestäni hänet voi pistää mihin tahansa autoon, ja hänestä tulee saman tien taisteluvoima lähtöruudukkoon. Tietysti hän tekee loistavaa työtä Lotuksella ja päättää Kimi sitten mitä tahansa, hän saa vahvan auton ensi vuodeksi. Toivottavasti pystyn pistämään hänelle silloin hanttiin, Hamilton ylisti.

40 astetta raju
Jäämiehellekin

Räikkönen on Unkarissa jäänyt kolme kertaa kakkoseksi, kun Hamilton on voittanut. Nyt luontoäiti on kääntämässä osaltaan voimasuhteita Räikkösen ja Lotuksen eduksi. Kisapäiväksi ennustetaan lähes 40 asteen hellettä.

Olisiko niin kuuma kisasää liikaa jo Jäämiehellekin?

– En ole mikään kovin kuumien kelien fani. Toisaalta sama se on sitten kaikille. Enkä usko, että täällä kuitenkaan sellainenkaan kuumuus olisi yhtä raastava kuin joskus Malesiassa, Räikkönen kuittaa.

Millainen riski kuuma sää sitten olisi Räikkösen 26 kisaa peräkkäin jatkuneelle pistesarjalle?

– Mitä kuumempaa on, sitä rankempaa se on kaikelle – autolle, jarruille, kuskeille. Mutta ei tämä ole ensimmäinen kertaa, kun ajamme kilpaa kuumassa kelissä. Jos tulee niin kuumaa kuin ennustetaan, näemme, miten käy.

Räikkönen jätti Silverstonen rengastestit ajamatta, kun Lotus samaan aikaan pystyi kokeilemaan uusia kehitysosia ajattaessaan ns. tulokaskuskeja Nicolas Prostia ja Davide Valsecchia.

– Se oli tiimin päätös. Enpä olisi paljon oppinut, kun käytössä oli vain yhdet renkaat, eikä mihinkään olisi saanut koskea autossa. Nyt tiimipalaverissa kuulen, miltä renkaat tuntuivat ja sitten perjantain harjoituksissa nähdään, onko meidän kannaltamme jotain muuttunut, Räikkönen valisti.

Turun Sanomat, Budapest

HEIKKI KULTA