Juha Korhonen Lännen ratkaisija

Länsi vei pesäpallon arvo-otteluviikonvaihteen kaikki viisi koitosta. Sunnuntaina Länsi voitti miesten pelin luvuin 2–0 (2–1, 1–0).

Samalla Länsi kasvatti voittoputken miesten peleissä kolmen ottelun mittaiseksi. Itä johtaa yhä voittotilastoa luvuin 36–33. Kymmenen kertaa on päädytty tasapeliin 79 pelatussa miesten Itä–Lännessä.

Idän jokeri Sami Joukainen sivalsi kakkosrajasta avausjuoksun, jonka Antti Hartikainen toi. Länsi pääsi kunnolla peliin Idän harhaheitolla, jolla Antti Kuusisto toi tasoituksen neljännessä vuorossa.

Lännen Juha Korhonen iski avausjakson voittojuoksun Idän koppari Anssi Lammilan avustuksella. Lännen kärki ja kakkospalkittu Sami Haapakoski toi ratkaisujuoksun.

Itä rakensi avausjakson neljännen tasoittavalla palottoman ajon, mutta tulosta ei tullut.

Länsi sai helpolla toisen jakson ratkaisujuoksun. Ottelun parhaana palkittu Korhonen hyödynsi tauolla koppariksi vaihdettua Tuomas Jussilaa, joka pudotti pallon räpylästä.

– Kotikenttä antoi oman lisänsä. Kiva pelata, kun on paljon yleisöä (5 621 katsojaa), sanoi Hyvinkään Tahkon Korhonen.

Korhonen palkittiin ottelun parhaana myös kaksi vuotta sitten Kouvolan Itä–Lännessä. Korhonen pelasi kahdeksannen Itä–Läntensä.

– Kaveri räpelsi tänään ensimmäisessä juoksussani. Toinen lyötyni oli huono kakkossaumasivallus, joka nousi ylös. Kaveri räpelsi myös sen, Korhonen kertoi.

Korhonen valittiin viime vuonna Vuoden parhaaksi pesäpalloilijaksi.

Lännen pelinjohtaja Pasi Virtanen ilahtui voitosta.

– Tämä on urani suurin voitto. Vasta viidennessä Itä–Lännessä tuli ensimmäinen voitto. Ulkopeli oli hyvää. Me ei tehty edes niitä pieniä virheitä, sanoi Virtanen.

– Tulos jää vuosikirjaan, Länsi voitti, Virtanen vakuutti.

Virtanen löysi monta onnistujaa joukkueestaan.

– Meidän etukenttä (Antti Kuusisto ja Lauri Vierimaa) oli tosi hyvä. Myös takakenttä (Henri Puputti ja Jonne Kemppainen sekä vaihdettu Pasi Kokkonen) oli tosi ok, Virtanen jatkoi.

Virtanen kehui erityisesti Kankaanpään Mailan Kemppaista, joka oli yksi arvo-ottelun viidestä ensikertalaisesta.

Itä oli yllättävän aneeminen.

– Kuumia pelaajia ei löydy helposti Itä–Länteen, koska sisävuorossa ei pääse usein lyömään. Siksi käytimme Hannu Kiukkosta ja Jani Komulaista joka vuorossa jokereina. Se toimikin alussa, sanoi Idän pelinjohtaja Mikko Kuosmanen.

– Kun Anssi Lammila loukkasi nivusensa, kuvio meni uusiksi. Sisäpelimme oli surkeata toisella jaksolla. Kunnia ulkopelille, Kuosmanen jatkoi.

Idän parhaina palkittiin loppupään Sami Partanen ja Jussi Hurskainen.

– Kun numerot 8 ja 9 palkitaan, se kertoo kaiken olennaisen. Ei jännittänyt, sanoi ykköspalkittu Hurskainen, joka debytoi arvo-ottelussa.

Partanen kuului kentän hahmoihin hyvänä etukenttämiehenä.

Länsi vei kolmostilanteet luvuin 11–8. Kärkilyönneissä Länsi oli parempi 31–23.

Ensi vuonna Itä–Lännet pelataan Seinäjoella.

TS-STT