Moottoriurheilu

Kallio jäi hitusen palkintopallista

Mika Kallion toive palata palkintopallille Moto2 -kauden seitsemännessä MM-osakilpailussa Hollannin Assenissa ei aivan onnistunut.

Kallio oli kyllä lähellä podiumsijoitusta, mutta Marc VDS -tallin suomalaispilotin vauhti ei ihan riittänyt ja Kallio ylitti maalilinjan lopulta neljäntenä. Kallion tavoittelema kolmossija ei kuitenkaan jäänyt kauas, vain reilun kymmenyksen päähän.

24 kierroksen mittaisessa kisassa pitkään kuudentena ajanut Kallio teki ratkaisevat liikkeensä viimeisellä kierroksella, jolloin 30-vuotias Kallio ohitti kaksi kilpakumppaniaan ja nousi samalla neljänneksi.

– Ihan kohtalainen kisa ja kohtalainen sijoitus, vaikka oma tavoite ei täyttynytkään. Palkintopallipaikka jäi tosi hilkulle ja se jäi kyllä harmittamaan. Yritin ohittaa kolmantena ajanutta Dominique Aegerteriä vielä toiseksi viimeisessä mutkassa, mutta mies peitti niin paljon, että ohitus jäi yritykseksi. Palkintopallille olisi kyllä pitänyt päästä, pettynyt Kallio kommentoi.

– Muuten olin ihan hyvässä vauhdissa, kierrosajat eivät paljon kärjelle hävinneet. Olisi pitänyt ottaa parempi startti ja nousta heti alussa viiden joukkoon, mutta siinäkään en ihan onnistunut niin kuin olin ajatellut, kahdeksannesta ruudusta startannut Kallio jatkoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Muutenkin taistelu omasta paikasta oman ryhmän kesken vei aikaa ja samalla kärki pääsi karkaamaan entisestään koko ryhmältä.

Kilpailun voitti niukasti Espanjan Pol Espargaro, ennen Kallion brittiläistä tallikaveria Scott Reddingiä. Kallio tuli maaliin 3,656 sekuntia Espargaron jälkeen.

Kallio on seitsemän kisan jälkeen Moto2-luokan MM-pisteissä neljäntenä. Sarjaa johtaa Redding 134 pisteellä, Kalliolla on kasassa 78 pistettä. Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Saksan Sachsenringillä.

Turun Sanomat, Assen


Tulokset

1. Pol Espargaro Kalex 39.51,883

2. Scott Redding Kalex –0,117 sekuntia

3. Dominique Aegerter Suter –3,508

4. Mika Kallio Kalex –3,656

5. Esteve Rabat Kalex –3,993

6. Johann Zarco Suter –4,073

7. Xavier Simeon Kalex –9,095

8. Thomas Luthi Suter –12,271

9. Jordi Torres Suter –13,745

10. Anthony West Speed Up –16,288

MM-tilanne

2. Pol Espargaro 104

3. Esteve Rabat 86

4. Mika Kallio 78

5. Dominique Aegerter 77

6. Johann Zarco 63