F1

Lotuksen uusi ’Laite’ ei ole Tupla-DRS

Lotus jatkaa uuden ’Laitteensa’ kokeilua lauantaiaamun Grand Prix -harjoituksissa. Tämä suorilla nopeutta lisäävä systeemi on Kimi Räikkösen autossa, kun Romain Grosjean puolestaan ajaa E21-autoa sen uudessa aeropäivityksessä.

Lotuksella ei ’Laitetta’ juuri mainostella. Sen verran siitä on tullut ilmi, ettei sitä pidä sekoittaa ns. tupla-DRS-systeemiin. Kaksinkertaista DRS-systeemiä rakennettiin viime kaudella.

’Laitetta’ on kokeiltu jo aiemmin tällä kaudella. Lauantaiaamun harjoituksen perusteella ratkaistaan, käyttääkö Lotus sitä ensi kertaa myös aika-ajossa ja siten myös itse kilpailussa.

– Emme olisi rakentaneet koko laitetta, ellemme uskoisi sen parantavan vauhtiamme. Ei se kymmentä kilometriä tunnissa tuo lisää, mutta auttaa toki jossain kohdissa, kun jossain kohdissa se sitten hieman rankaiseekin meitä, Räikkönen summaili perjantai-iltana.

Lotuksen ratatoimintojen johtaja Alan Permane näki paljon positiivista siinä, kun Räikkönen oli tyytyväinen auton balanssiin uutuussysteemin kanssa.

Silverstonen aamu on valjennut poutaisena ja aurinkokin on jo näyttäytynyt. GP3-aika-ajon aikana ilma ja rata on 16-asteisia.

Turun Sanomat, Silverstone

HEIKKI KULTA